Menü

Dupláztunk az Országos Bajnokságon

2016. Május 17
439
Dupláztunk az Országos Bajnokságon

Miskolcon, az egyetemi körcsarnokban rendezték az országos bajnokságot a felnőtt kötöttfogású birkózásban. A pénzdíjas rendezvényen 24 szakosztály, 87 birkózója küzdhetett a nyolc kiosztott bajnoki címért. A legtöbbet – kettőt - végül a Cegléddel együtt nekünk sikerült begyűjteni, hisz az ászaink közül Korpási Bálint és Kiss Balázs egyaránt győzni tudott.

Az Európa Játékok-ezüst és Eb-bronzérmes Korpási Bálint (71 kg) pályafutása ötödik bajnoki címét ünnepelhette Miskolcon, miután magabiztos birkózással mindegyik mérkőzését megnyerte. Az aranyéremért egykori BVSC-s klubtársát, a dorogi Jäger Krisztiánt győzte le pontozással. A súlycsoport bronzérmeit az újpesti Német István és a Pénzügyőr SE birkózója, Fritsch Róbert érdemelték ki.

A bajnokság leginkább várt mérkőzése azonban elmaradt. A 98 kilogrammban olimpiai kvótát szerzett újpesti Varga Ádám és a mi Kiss Balázsunk mérkőzése az olimpiai részvétel szempontjából is fontos lett volna, hisz a magyar szakvezetés úgy döntött, ebben a súlycsoportban válogatókat rendez, és csak ezt követően döntenek arról, hogy ki képviselheti majd a magyar színeket Rióban. A válogatók első állomása az OB lett volna, ahol mindenki azt várta, hogy a finálét Balu és az újpesti srác vívja. Varga Ádám azonban egy kisebb vállsérülést szedett össze, így az edzőjével, Martin Gáborral úgy döntöttek, hogy kihagyják a versenyt. Balu azonban ott volt Miskolcon, s ha már lefogyasztott 98 kg-ra, akkor meg is nyerte a versenyt. A legnehezebb mérkőzését a döntőben vívta, ahol a fradista junior világ-. és Európa-bajnok Németh Iván volt az ellenfele. Ők nemrég a szombathelyi Magyar Nagydíjon is összecsaptak, és ahogy akkor is, most, az OB-n is a mi világbajnokunk nyert. A bronzérmesek Kucsera Tibor a Vasas, valamint Mertse Ádám az ESMTK színeiben lettek.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz