Eb-arannyal koronázná meg a szezont játékosunk

Eb-arannyal koronázná meg a szezont játékosunk

Péntek kora reggel elutazott a fiú U15-ös vízilabda-válogatott Portugáliába, ahol az aranyérem a csapat célja az Európa-bajnokságon. Ahogy már beszámoltunk róla négy játékosunk is ott van a keretben. Balogh Botonddal beszélgettünk a várakozásairól.

 

A montenegrói felkészülési tornát megnyerte az U15-ös válogatott, ami jó előjel az Európa-bajnokság előtt. Hogy értékeled a felkészüléseteket?

Hosszú és fárasztó volt, az biztos, de úgy érzem, hogy ennek meglett a gyümölcse, mert egy nagyon jó csapat állt össze. Nem akarom elkiabálni magamat, de esélyesnek érzem magunkat akár egy Eb-győzelemre is. Ugyanis a felkészülési tornán az erős válogatottak nagy részével játszottunk. Talán a spanyolok, a görögök és az oroszok lehetnek még azok, akiket kevésbé ismerünk. Úgy érezzük, hogy mindenki ellen van keresnivalónk, sőt akár még jobbak is vagyunk náluk. Így bizakodóak vagyunk az Eb-vel kapcsolatban is, és reméljük, hogy szép eredményt érünk majd el.

 

A csoportkörtől mit vársz?

Rögtön az első nap vasárnap reggel 9-től a horvátokkal találkozunk. Valószínűleg ezen a mérkőzésen fog eldőlni a csoportelsőség is. Utána még a grúzokkal és a lengyelekkel találkozunk majd a csoportban. Így mondhatni az első meccs a legfontosabb, mert akkor egy könnyebb ellenfél várna ránk a legjobb négybe kerülésért is és utána talán pihentebben játszhatnánk az elődöntőben, mint a többi ellenfelünk.

 

Két éve Magyarország nyerte az U15-ös kontinensviadalt. Mekkora teher ez számotokra?

Mi is hasonló eredményért megyünk, de nem érzem a nyomást a csapaton e miatt. Szerintem jól kezeljük azt, hogy a montenegrói tornán kiharcoltuk, hogy minket az egyik esélyesként kezeljenek. Nagyon jó a hangulat, de közben kemény munkát végzünk és nagyon készülünk a meccsekre.

 

 

Nagy siker, hogy négyen is ott vagytok a keretben a BVSC-ből. Ez mekkora előny lehet számotokra?

Nagyon örülök, hogy ilyen sokan képviseljük a klubot. Ebből is látszik, hogy jó úton halad a BVSC és sok jó játékost nevel. Ez egy nagy előny, mivel jó az összhang közöttünk, hiszen már kiskorunk óta együtt játszunk és jól ismerjük egymást.

 

Az utánpótlás bajnokságokban is megvolt az összhang a csapattársaiddal, ráadásul három korosztályban is érmesként zártad a szezont. Hogy tekintesz vissza a klubszezonra?

Természetesen nagyon örülök neki, hogy három korosztályban is lehetőséget kaptam, és ilyen szép eredményeket értünk el mindenhol. Egész évben mondhatni ezért dolgoztam. Hiszen a két évvel idősebbekkel edzettem én is, és rajtam kívül még hárman. Ezeken az edzéseken pedig nagyon sokat fejlődtünk. A nagyobbakkal edzeni mindig megtisztelő, de közben kemény is. Nekem szerencsére nagyon hamar sikerült beilleszkednem a csapatba serdülőben. Ezt köszönhetem a játékostársaknak is, hiszen nagyon barátságosan kezeltek minket. Így már az elejétől kezdve jól ment a játék. Talán ennek köszönhető, hogy év végén ifiben is bemutatkozhattam és szerintem jó játékkal segítettem éremhez a csapatot.

 

A három érem közül melyik a legkedvesebb számodra?

Mindegyiknek nagyon örülök, de talán a saját korosztályomban, a gyermekbajnokságban megnyert érem a legfontosabb számomra. Mivel én azért tehettem a legtöbbet, ugyanis én vagyok ott a csapatkapitány is. Bár nem edzettünk sokat a 2006-osokkal, de velük is kiskorunk óta együtt játszunk, ezért mondhatni félszavakból is értjük egymást. Így elég volt annyi, hogy a nyolcasdöntőre elmenjünk és azt meg is nyerjük.

 

 

Ha távolabbi célt kellene megfogalmaznod a pályafutásoddal kapcsolatban, akkor milyen elvárásaid vannak magaddal szemben?

Nagyon bizakodó vagyok és remélem, hogy még sokáig a sportágban maradhatok. Célom, hogy pár éven belül a felnőtt csapatban is lehetőséghez jussak. Ezt mindenképpen a BVSC-ben szeretném megtenni, mert nagyon jól érzem magam itt, mindenki támogat és szerintem ez a legjobb hely a fejlődésem szempontjából. Remélem, hogy eljuthatok a legmagasabb szintekre.

 

Sok sikert kívánunk ehhez Botinak!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay