Menü

Eb-érem és olimpiai kvóta a cél

2019. Szeptember 11
1030
Eb-érem és olimpiai kvóta a cél

Remekül szerepeltek pályakerékpárosaink az elmúlt két hétben a nemzetközi versenyeken. Lovassy Krisztián Litvániában aranyérmet nyert omniumban. Őt kértük egy kis értékelésre, valamint Európa-bajnoki és olimpiai tervekről is beszélgettünk.

 

Az elmúlt hetekben Filutás Viktorral mindketten remekül versenyeztetek és értékes világranglista pontokat gyűjtöttetek. Hogy értékeled ezt az időszakot?

Viszonylag hosszú ideje nem voltunk már komolyabb versenyen. Utoljára talán az Európai Játékokon volt rendes nemzetközi mezőny. Presovban igazából nem tudtuk, hogy mire számíthatunk. Viktor is jó formában volt mostanában és nekem is jól sikerült országúton a székely körverseny. Ennek ellenére a mezőny nagyon kemény volt, de szereztünk pontokat Presovban. Két nap verseny után pedig éjszaka már repültünk is tovább Litvániába.

 

És ott is kitartott a lendületetek…

Azért mentünk oda, hogy ott még jobb eredményt érjünk el, pontokat szerezzünk és felállhassunk a dobogóra. Ehhez képest tulajdonképpen Viktorral uraltuk a versenyszámokat. Én első helyen zártam az omniumot Viktor segítségével, aztán ő pedig a pontversenyt nyerte meg az én támogatásommal. Ahhoz képest, hogy 5-6 fős nemzeti csapatok voltak rajtunk kívül, ezt ketten elég jól megoldottuk. Bár még messze vagyunk a csúcsformától, de az Európa-bajnokságig még van bő egy hónap, úgyhogy addig van még lehetőség alakítani ezen. Mindenesetre jó látni, hogy jól állunk, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

 

Van már konkrét célod az Európa-bajnokságra?

Azért megyünk, hogy hátha összejön megint egy dobogó. Természetesen a fő cél még mindig az olimpiai kvalifikáció, amihez egy jó Eb kell.

 

 

Hogy látod az olimpiai esélyeket?

A tavalyi év a szenvedésről szólt és arról, hogy legyen lehetőségem, valamint esélyem arra, hogy meglehessen a kvóta. A világranglista nagyon kiszámíthatatlan, mert rendkívül gyorsan változnak a pontok és a helyezések. Jelen pillanatban nem állunk rosszul, sőt, jobban állunk, mint ahogy egy évvel ezelőtt terveztük, de azért ez még mindig kevés. Viszont az nagyon jó, hogy ott vagyunk tűzközelben. Tavaly úgy álltam neki a világkupa-sorozatnak, hogy a tartaléklistán 5-6. helyen voltam, idén viszont szerencsére már nincs ilyen gond, így nem kell minden héten elindulnom pontszerző versenyeken, hanem van idő rákoncentrálni a komolyabb megmérettetésekre és azokra felkészülni.

 

Hogy telik még a kontinensviadalig a felkészülésed?

Ezen a héten még Brnoban versenyzek majd, aztán szombaton indulok országúton a kritérium magyar bajnokságon. Utóbbin az a cél, hogy az országúti csapatomból nyerjen valaki, de azért fogok menni, hogy én legyek ez az ember. Aztán kezdődnek az edzőtáborok, Bécsben is készülünk majd, ahogy szoktuk, és megpróbáljuk összerakni a formánkat az Eb-re, ahol én bízom a jó eredményben.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz