Menü

Eb után bajnoki folytatás – interjú bronzérmeseinkkel

2020. Január 31
937
Eb után bajnoki folytatás – interjú bronzérmeseinkkel

Bár alig ért véget a budapesti vízilabda Európa-bajnokság, szombaton már folytatódik női és férfi csapatunk számára is a hazai bajnokság. Két Eb-hősünkkel, Gyöngyössy Anikóval és Leimeter Dórával beszélgettünk élményeikről és céljaikról.

 

Nem sok pihenő jutott nektek, hiszen szombaton még bronzmeccset játszottatok az Európa-bajnokságon, csütörtökön pedig már edzésen vettetek részt és holnap a Szeged ellen játszotok bajnokit. Milyen volt a visszatérés a BVSC-be?

Gyöngyössy Anikó: Sok pihenőnk valóban nem volt, de én nagyon vártam a visszatérést a csapattársakhoz, új környezetbe, új célokkal. Nagyon kedvesek voltak, egy kis meglepetéssel fogadtak bennünket. Kaptunk tortát és pezsgőt is.

Leimeter Dóra: Nagyon hiányoztak már a lányok, hiszen két hónapja nem találkoztunk. Nyilván kint voltak a meccseken szurkolni, de azért más utána találkozni, mint amikor minden nap együtt vagyunk. Úgyhogy vártam már, hogy ide visszajöjjünk. Nagyon jól esett, hogy gondoltak ránk a visszatérésnél egy kis meglepetéssel, és, hogy nekik is ekkora örömet jelentett ez a siker.

 

Mi számotokra a legszebb emlék az Európa-bajnokságról?

Gy. A.: Az a fantasztikus csapategység, amellyel küzdöttünk minden meccsen. Nagyon jó volt látni, hogy mindenki tiszta szívvel játszott és szerintem ennek is köszönhető ez a bronzérem.

L. D.: Nekem azok a komolyabb meccsek, amikor tényleg egy csapatként tudtunk működni. Amikor akár egy-két gólos hátrányból simán felálltunk és nem zuhantunk össze. Az, hogy így összezárt a csapat, az nagyon jó volt.

 

 

Korábban voltatok már világversenyen, de egy hazai esemény mégis más. Milyen volt itthon játszani?

Gy. A.: Nagyon jó volt látni a sok rajongót, a szurkolókat. Nagyon sok minden körülöttünk forgott. Ez szerintem egy plusz erőt adott mindenkinek. A meccsek előtt és után hallottuk a közönséget, továbbá természetesen közben is néha, ami jól esett. Azonban amikor meccs volt, akkor teljesen kizártuk ezt és egymásra figyeltünk.

L. D.: Én azt gondolom, hogy amikor kellett, ki tudtam zárni teljesen a közönséget. Természetesen voltak olyan pillanatok, amikor hallani lehetett őket, ilyenkor ez nagyon sokat segített. Az nagyon jó érzés volt, hogy amikor felálltunk a bemutatáshoz a bronzmeccsen, akkor látni lehetett, hogy majdnem teltház volt. Szerintem jó, hogy egy női mérkőzés ennyire meg tudta mozgatni az embereket. Úgyhogy nagyon köszönjük, hogy ennyien kint voltak, mert nagyon jó érzés volt és annak is örülünk, hogy ezt egy ilyen eredménnyel tudtuk meghálálni.

 

Márciusban újabb fontos verseny vár rátok a válogatottal. Triesztben rendezik a nők olimpiai kvalifikációs tornáját, ahol csak a két legjobb csapat szerez tokiói kvótát. Hogy látod a csapat esélyeit?

Gy. A.: Én nagyon várom az újabb megmérettetést. Szerintem abszolút ott van a helyünk a döntőben. Az a kicsi, ami most az Eb-n bennünk maradt, azt szerintem ott ki tudjuk majd hozni magunkból. Fontos lesz, hogy mindenki nagyon koncentráljon a védekezésre, ebből pedig már menni fog a támadás.

L. D.: Mindenképpen azt gondolom, hogy az a csapategység, ami kialakult, az lehet a legnagyobb erősségünk. Az, hogy tényleg mindenki küzd a másikért és számíthat is rá. Illetve az is, hogy nem tologatjuk már a felelősséget, hanem mindenki felvállalja azt, ami az ő dolga. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a kvalifikációs torna, de azt gondolom, hogy ha úgy tudunk játszani, mint ezen az egész Eb-n, akkor nem lehet probléma, hogy megszerezzük a kvótát.

 

 

Az Európa-bajnokságon volt egy kabala, amit Dóri, Gurisatti Grétával közösen gondoztál. Ez a kaktusz a Tihamér nevet kapta. Mi lett a sorsa az Eb után?

L. D.: Most Grétánál van. Azt beszéltük, hogy vándorkaktusz lesz és mindig, amikor találkozunk, akkor átadjuk majd a másiknak, így megmarad a közös gondozás. Triesztbe is biztos jön velünk. Ameddig él, addig mindenképp megtartjuk.

 

Kicsit visszakanyarodva a bajnoki folytatásra, milyen esélyekkel várja a csapat a szezon második felét?

Gy. A.: Mindenképpen szeretnénk az összes meccsből pozitívan kijönni. Szerintem jó, hogy folyamatosan pörgünk, mindig más a környezet. Gondolok itt arra, hogy az újabb bajnoki etap után következik majd az olimpiai selejtező, majd ismét a bajnoki folytatás. Ez a változatosság pedig nagyon jó. Ami az esélyeinket illeti a BVSC-vel, szerintem mindenképpen benne kell lennünk a legjobb négyben és azon dolgozunk, hogy minél előrébb végezzünk.

L. D.: Szombaton ugye Szegedre megyünk. Ősszel viszonylag simán nyertünk, de Szegeden mindig nehéz játszani. Főleg úgy, hogy a többieknek két hónapja nem volt tétmérkőzésük. Sokat kétkapuztak, de azért az teljesen más. Nekünk is furcsa lesz, egy másik taktikai rendszerbe visszacsöppenni. Biztos, hogy lesznek eleinte kisebb nehézségek, de összességében szerintem nem lesz gond.

 

Fotók: BVSC Vízilabda szakosztály / MTI

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz