Menü

Egyre népszerűbb a BVSC – interjú Német Györggyel

2020. Január 08
1238
Egyre népszerűbb a BVSC – interjú Német Györggyel

Az őszi szezon végén indított sorozatunk első két részében már bemutattuk a labdarúgóknál a nagy és közép szekciót, ezúttal pedig a legkisebbeken a sor. A szekció vezetőjével, Német Györggyel beszélgettünk többek között a célokról és a feladatokról is.

 

Milyen célokkal vágtatok neki a kis szekciónak az ősszel?

Összességében szeretnénk egy olyan alsó pici bázist felépíteni, amely hosszútávon megfelelő létszámú és minőségi játéktudással rendelkező játékosokat, illetve korosztályokat biztosít a nagyobb szekcióink részére. Előre is gondolkozunk, mert szeretnénk, ha a későbbiekben sem lennének létszámgondjai a felépülő korosztályainknak. Elsősorban egy olyan edzői stábot kellett kialakítani, amely hosszútávon is együtt tud dolgozni a gyermekek érdekében. A második fontos szempont az volt, hogy korosztályainkat megfelelő létszámú gyermekkel töltsük fel a tömegesítés és a minőség összehangolásának a figyelembe vétele mellett. Ez egy nagyon nehéz feladat, mert ezeknél a pici gyermekeknél lehet bizonyos dolgokat felfedezni, de azt, hogy mi lesz 15 év múlva belőlük a pályán, azt nagyon nehéz előre megmondani. Harmadik fontos lépés volt megszervezni a legkisebb korosztályaink számára, a teljes szekció működését az egész évadra.

 

Hogy érzed, mit sikerült megvalósítani a célokból?

Jelen pillanatban szépen haladunk, és azt mondhatom, hogy egyre népszerűbb a BVSC! Közel 40-50 gyermek van az alsó szekcióban, azaz az óvodás fociban és ami a legfontosabb, hogy most már nem csak Zuglóból hanem a környező kerületekből és Budapest környékéről is egyre többen jelentkeznek be hozzánk. Jelentősen nőtt az ismertségünk. Az edzői stáb is folyamatosan fejlődik, Száraz Tibor kollégámmal kiváló  összhangban dolgozunk és megértjük egymást, illetve Nonn Kristóf személyében új edző érkezett hozzánk, aki jelen pillanatban még csak segítő edzőként dolgozik, de a tanulásban és a munkában is maximálisan odateszi magát. Legfontosabb jelszavunk az alsó szekcióban a csapatmunka. Nagyon fontos a kommunikáció felépítése a vezetőkkel, a szülőkkel, a gyermekekkel és az edzőkkel is. Ezen a téren is szépen haladtunk és sikerült változásokat bevezetnünk az eddigiekhez képest. Ebben az életkorban még nem beszélhetünk eredményességről, de ettől függetlenül ezen a téren sem állunk rosszul. Az edzéseink jó hangulatúak, változatosak és legfőképpen játékosak. A játékosság mellett a megfelelő életkorhoz tartozó képzésre is sok energiát fordítunk és összehangoltuk a rendszerünkben az ehhez szükséges fontosabb részleteket.

 

 

Melyek az óvodás foci legfontosabb feladatai?

Szeretnénk minél több gyermeket behozni a sportágba, akik örömmel és szeretettel lesznek a BVSC tagjai. A közösségépítés is egyesületünk legfontosabb céljai közé tartozik, mert egy ilyen közegben tudnak a gyermekek kiteljesedni. A gyermekek mozgásigényének is szeretnénk eleget tenni, és ezen belül egyre több olyan általános vagy speciális feladatot megtanítani nekik, amelyek kapcsolódnak a labdarúgáshoz. Ha a nagyobb mértékű szakmai változásokat nézzük, akkor 3-5 nagyobb ötletünket tudjuk félszezononként, beépíteni a szekció életébe. Az ősszel ilyen volt például a köredzések bevezetése a legkisebbeknél is. A következő időszakból is csak egy feladatot emelnék ki, például a tornarendszerek felépítését, ami egy saját gondolatmenet mentén kerülne bevezetésre egyesületünkben, és a tapasztaltabb, már leigazolt legkisebb gyermekek bevonásával fogjuk elindítani. Természetesen az első időkben a tapasztalat- és az örömszerzés lesz a legfontosabb a tornáinkon a legkisebb korosztályokat érintve. Sok eddig megvalósult és még több megvalósításra váró feladatról lehetne még beszélni, de most csak egy-egy dolgot említettem a valóra vált vagy pedig a még megvalósításra váró feladataink közül.

 

Milyen tervekkel kezditek a 2020-as évet?

Szeretnénk a képzési rendszerünket tovább bővíteni, sokkal részletesebb képzési anyagot összeállítani az eddigieknél, és mindezt természetesen a klub filozófiájával összehangolva. A tavaly induló úszásoktatásos programunkat is tovább fogjuk fejleszteni a gyermekek részére. A képzésünkben, ahogy lefelé haladunk nem szabad elfelejteni, hogy piciny gyermekekről van szó és ezért ebben a szekcióban előnyt élvez a játékosság! A közösség építése jegyében már a szülő+gyermek focit is elindítottuk a szekción belüli legmagasabb korosztályunknál. Emellett több új program várható csapataink részére. Mivel kezdjük az évet? Nagyon sok játékkal, mert a gyermekek nagyon szeretnek focizni!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz