Menü

Életműdíjas mesteredző

2017. Február 23
500
Életműdíjas mesteredző

A zuglói civil társadalom immár 16 éve díjazza azokat a sportolókat és művészeket, akik a teljesítményükkel és eredményeikkel öregbítették a főváros XIV. kerületének a hírnevét.

Az elmúlt 16 évben több sportolónk is átvehette már a két kerületi civil szervezet, a Szeretjük Zuglót Egyesület és a Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány által alapított Év Embere díjat. Ilyen elismerésben részesült a BVSC-ként olimpiai bajnoki címet szerző vízilabdakapus, Szécsi Zoltán, a szintén klubunk versenyzőjeként a magyar sport történetében elsőként Ifjúsági Olimpiai bajnoki címet szerző úszó, Kapás Boglárka és az egykori BVSC-s vívólegenda, a balesete után három paralimpiai címet szerző Szekeres Pál is.

Az idei évben az Év Embere díjat a Zuglóban élő (és a Vasasban vívó) olimpiai bajnok párbajtőröző hölgy, Szász-Kovács Emese és a Zuglói Filharmónia karnagya, Horváth Gábor vehette át. A néhány éve alapított Év Embere életműdíjat pedig klubunk hatvanéves BVSC-szolgálat után néhány hete nyugállományba vonult vívó mesteredzője, Nedeczky György kapta. Gyuri bácsi az elismerésen – melyet többek között Szatmáry Kristóftól, egyesületünk elnökétől vehetett át - és a vastapson kívül még egy megható meglepetésben is részesült. A zuglói Liszt Ferenc Általános Iskola negyedik évfolyamos vívóosztálya – akikkel éppen az ősz hajú mester foglalkozott délelőttönként – egy rendhagyó szerenáddal köszöntötte az ünnepség végén az életműdíjas edzőnket.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz