Menü

Első világversenyére készül tehetségünk

2019. Augusztus 21
1131
Első világversenyére készül tehetségünk

A következő hetekben bemutatjuk honlapunkon karate szakosztályunk utánpótlás sportolóit. Első részünkben a junior-világbajnokságra készülő Béres Botonddal beszélgettünk.

 

Mikor kezdtél karatézni?

Még 2009-ben, óvodáskoromban kezdtem el a sportágat. Az egyik barátom miatt döntöttem így, ő viszont később sajnos abbahagyta.

Miért szereted a sportágat?

Igazából eleinte az edzőm miatt tetszett meg a karate, aztán szép lassan az életem részévé vált.

Hogy tudod összeegyeztetni a tanulást a sporttal?

Most megyek majd 11. osztályba. Mivel iskola után, ha hazaértem, csupán egy órám van az edzésekig, ezért úgy szoktam megoldani, hogy későn tanulok 10-11 óra fele. Nem könnyű, de össze lehet egyeztetni.

Októberben rendezik a kadet-, junior- és U21-es világbajnokságot Chilében, ahol te is szerepet kapsz. Melyik súlycsoportban láthatunk versenyezni?

Junior -61 kilogrammban indulok majd.

Mennyire ismered a mezőnyt, esetleg van-e elvárásod magaddal szemben?

Mivel most jutottam ki először ilyen nagy világversenyre, korábban még Európa-bajnokságon sem voltam, így nincsenek nagy elvárásaim. Igazából az a célom, hogy jó meccseim legyenek és tapasztalatot szerezzek.

Hogy alakul a világbajnokságig a felkészülésed?

Jelenleg befejeztük az alapozó edzéseket, most lesz egy edzőtáborunk. Utána heti négy délutáni edzésem lesz, és lehet, hogy még délelőtt is lesznek majd. A válogatottal egy héttel a vb előtt fogunk kiutazni. Előtte pedig lesz egy közös edzőtáborunk is.

A jövőre nézve mi a célod a sportágban?

Szeretnék világ- és Európa-bajnokságon is dobogóra állni. Továbbá jövőre Magyarországon rendezik a kadet-, junior és U21-es kontinensviadalt, amire szintén ki szeretnék jutni.

 

Sok sikert kívánunk ezen az úton!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz