Menü

Elsöprő BVSC-s siker

2016. Április 22
506
Elsöprő BVSC-s siker

Klubunk sporttörténeti tettet végrehajtva zsebelte be „A hónap műhelye” elismerést egyéni és csapat kategóriában is. Erre ugyanis a program kezdete óta még egyetlen egyesület sem volt képes. (A történeti hűségért tegyük mindjárt hozzá, hogy eddig kizárólag egyéni kategóriában lehetett nevezni, ám az értékelő rendszernek annyira megnőtt a presztízse, hogy a szervezők a csapat kategóriát is bevették a programba.) A vívó- és asztalitenisz szakosztályaink már többször a jelöltek között voltak, az előbbi két alkalommal nyert is, most azonban a vívóink mellé a vízilabdázóink is felzárkóztak, ami szintén a klubunkban folyó utánpótlás-nevelés erejét bizonyítja.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó 500.000 forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt márciusban az egyéni sportágakban a vívóink nyerték, akik az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokságról több éremmel tértek haza. Pusztai Liza a kadetkardozók egyéni viadalában nem talált legyőzőre, és csapatban szintén a dobogó legfelső fokára állhatott. Klubtársa, Bérczy Dorottya ugyancsak tagja volt az aranyérmes leány kardcsapatnak, ráadásul egyéniben ezüstérmet nyert. A negyedik helyen végzett leány junior kardcsapatot három BVSC-s képviselte: Pusztai Liza mellett Kelecsényi Léna és Kelecsényi Mirabella is pástra lépett. Utóbbi egyéniben a tizenhatig jutott. A párbajtőröző Andrásfi Tibornak a kadetek között hasonlóképpen a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, csapatban azonban Európa-bajnoki címet szerzett. Borsody Emma a kadet párbajtőrcsapattal szerzett még egy értékes ötödik helyet.

A zuglói vívók „A hónap műhelye” programban triplázónak számítanak (ebből sem sok van), hiszen 2014 februárjában és 2015 novemberében is kiérdemelték már ezt a rangos címet.

Fiatal vízilabdázóink január utolsó hetében, néhány nap leforgása alatt két trófeát is elhódítottak, és emellé még egy bronzérmet is szereztek. Az ifjúsági Lemhényi-kupa négyes fináléjának elődöntőjében magabiztosan győzték le a Vasast, majd a trófeáért, hatalmas csatában, ötméteresekkel múlták felül az UVSE-t. A serdülőknek kiírt Vízvári-kupán a BVSC az elődöntőben nyert az UVSE ellen, az aranyért folytatott harcban pedig a bajnokságban magabiztosan vezető KSI-vel szemben diadalmaskodott. Csapatunk az U21-es Komjádi-kupa elődöntőjében kikapott a későbbi győztes FTC-től, a bronzmérkőzésen azonban legyőzte a Honvédot. A vízilabda szakosztályunk első negyedévi remeklését igazolja, hogy ifjú pólósaink a korosztályos bajnokságokban is harcban állnak a bajnoki címért: az alapszakasz felénél az ifjúságiak és a serdülők mezőnyében is négyes döntőt érő pozícióban vannak, míg a gyermekbajnokságban a jelenleg vezető KSI-vel azonos pontszámmal a második helyen állnak.

Vívóink és vízilabdázóink sikerét növeli, hogy a győzteseket kiemelkedő szakosztályok közül kellett kiválasztani. Az egyéni kategóriában a debreceni Letizia Sportclub íjászai, az OSC tollaslabdázói, a Statisztika PSC asztaliteniszezői és a Szigetvári Birkózó Sportegyesület, a csapatsportágakban pedig az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, illetve a MAC Budapest jégkorongozói, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, továbbá a Soproni Darazsak Kosárlabda Akadémia versengett még az elismerésért. A közönségdíj és az azzal járó százezer forintos Decathlon-sportszervásárlási utalvány a rendületlenül szavazó szigetvári birkózóké lett.

A két győztes szakosztályunkat az M4 Sport „Jövünk!” című magazinja április 30-án 09:00 órától mutatja be.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz