Menü

Elstartolt a Sport Bisztró

2017. Augusztus 29
551
Elstartolt a Sport Bisztró

Ami jó ideje hiányzott klubunk kínálatából, az  ma már végre elérhető.

Mert egy olyan dinamikusan fejlődő fővárosi nagy egyesület, mint BVSC-Zugló nem létezhet saját étterem vagy bisztró nélkül. Egy ilyen helyre mindenkinek, az egyesület vezetésének, a szakosztályoknak, a táborozó gyerekeknek, illetve a csemeteékre váró szülőknek is szüksége van. Ezt az űrt sikerült betöltenie klubunk vezetésének azzal, hogy a tavaly bezárt Pálya étterem helyiségét részben pályázati forrásból, részben saját költségvetésből felújították, majd nyáron előbb a táborozó gyerekek felé, augusztus közepétől pedig már a nagyközönség felé is megnyitották. A Sport Bisztró névre keresztelt étterem vezetőjével, Pál Zsolttal az eddigi tapasztalatokról és a jövőbeli elképzelésekről is beszélgettünk.

- Nem volt könnyű időszakunk, hisz úgy kellett megoldanunk a táborozó gyerekek étkeztetését, hogy közben még javában zajlottak a felújítási munkálatok. De megoldottuk, sőt a kezdeti nehézségeknek köszönhetően kijelenthetem, alaposan összekovácsolódott az étterem kollektívája is, amely jó alapokat ad a jövőre nézve.

Kezdjük a névválasztással! Az új étterem nevére ugyanis pályázatot írt ki a klub, melyre érkeztek is javaslatok, ám végül erre az elsőre „egyszerűnek” tűnő névre esett a választás.

- Az étterem a köztudatban így is, úgy is BVSC-néven fog majd bevonulni. Ugyanakkor azt szerettük volna, ha az M3 felől nézve ne az látszódjon, hogy ez csak kizárólag a BVSC étterme. Mi minden vendég előtt nyitottak vagyunk, ezt tükrözi nevünk is.

Amelyből a sport szót kéretik nagyon komolyan venni! Ez ugyanis pont azt jelzi, hogy a klub azért minden tekintetben elsőbbséget élvez. A Sport Bisztró rendelkezésére áll a szülői értekezleteknek, a szakosztálytalálkozóknak, a vezetőségi megbeszéléseknek és minden olyan eseménynek, amely egy sportegyesület életéhez hozzátartozik.

- A bisztró pedig azt tükrözi, hogy az étlapunk kínálata széles, de minden ételfajtából csak egy keveset kínálunk. Először azt szeretnénk kitapasztalni, hogy mire van igény, aztán majd ez alapján változtatunk az étlapunkon.

S, hogy kire számítanak a Sport Bisztróban? Elsősorban a sportolókra, akiknek olyan ételeket szeretnének főzni, amely beletartozik a sportolói étrendbe. Erre garanciát jelenthet az új étterem séfje, Bíró Péter, aki korábban a Symbol és az Ypsilon Café séfje volt, illetve Farkas Kata, klubunk tehetséges pólósa, aki nemrég végzett diatetikusként, és, aki szakmai tanácsokkal segíti a sportolók étkeztetését. De számítanak majd a klub nem sportoló dolgozóira is, akik számára mindennap háromfogásos menüt készítenek. Legvégül pedig a szülőkre, akik nemcsak kellemes körülmények között várhatják meg a gyermekeiket, hanem remélhetőleg a klub jövőben kiépülő zárt rendszerén keresztül még azt is nyomon követhetik, miként zajlanak az edzések.

- Ez a jövő, itt még nem tartunk, ám szeretnénk néhány héten belül egy olyan belső dízájnt kialakítani, amely tükrözni fogja az étterem BVSC-s identitását.

Az étterem a hét minden napján 11.00 és 23.00 között lesz nyitva, a konyha pedig 22.00 óráig üzemel. Zártkörű események természetesen ettől eltérő nyitvatartással is tarthatók lesznek.

A Sport Bisztró hivatalos megnyitójára várhatóan szeptember második felében kerül majd sor.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz