Menü

Érmek és csúcsok

2016. November 04
381
Érmek és csúcsok

Jól kezdtek úszóink a Százhalombattán rendezett rövidpályás országos bajnokságon, melyen öt érmet szereztek, és két országos csúcsot is felállítottak.

A hagyományokhoz hűen ismét Százhalombattán rendezik az úszók rövidpályás országos bajnokságát. És az is hagyománynak számít, hogy az ob-n rajtkőre lép a teljes magyar élmezőny. Olimpikonjaink közül egyedül Gyurta Dániel hagyja ki a versenyt. Klubunk szintén teljes létszámban képviselteti magát a rendezvényen. Az első nap eredményei pedig azt igazolták, hogy versenyzőink jó úton járnak a jövő évi nagy versenyekre való felkészülésben. Rövidpályás világ- és Európa-bajnokunk, Bernek Péter a 200 méteres vegyesúszásban, a fő számában, a 400 méteres gyorsúszásban és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként is aranyérmes lett. Ez utóbbi kvartettben Drigán Zoltán, Verrasztó Dávid és Papp Márk volt a partnere, és ez a négyesünk az aranyérem mellett 7.14.79 perces új országos csúcsot úszott.

Az első napon érmet (bronzot) szerzett még 200 vegyesen Verrasztó Evelyn, és 200 mellen Nagy Réka is. Réka ideje, a 2.28.98 perc nem mellesleg három korosztályban is országos csúcsnak számít. Az első napi finálék résztvevője volt még Verrasztó Dávid 200 háton és Hoang Quy Phuoc 400 gyorson – mindketten negyedikek lettek -, valamint Nagy Réka 200 vegyesen (7. hely) és Drigán Zoltán 200 vegyesen (8. hely). És a verseny még csak most kezdődött….!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz