Menü

Érmekkel kezdték a szezont a felnőtt párbajtőrözők is

2020. November 02
371
Érmekkel kezdték a szezont a felnőtt párbajtőrözők is

Hosszú szünet után a felnőtt párbajtőrözők számára is elkezdődött a 2020-2021-es vívóidény. Bár voltak hiányzóink, de sportolóink így is érmekkel zárták a nyitóversenyt. Borsody Emma és Niko Vuorinen egyéniben és a férfi csapat is bronzérmet szerzett.

Legutóbb a márciusi budapesti Grand Prix-n léphettek pástra a felnőtt párbajtőrözők versenykörülmények között, így nem meglepő, hogy már nagyon várták az újabb megmérettetést, hiszen azóta majdnem nyolc hónap eltelt. Sok minden változott a világban és a versenyek lebonyolításában is. Így zárt kapuk mögött és fokozott biztonsági intézkedések mellett rendezték számukra a Magyar Kupa 1. fordulóját a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A férfiaknál volt egy nagy hiányzónk, hiszen Andrásfi Tibor a koronavírus-fertőzés után bár az edzéseket fokozatosan elkezdhette, de még a versenyt ki kellett hagynia. A november végi Magyar Kupán remélhetőleg már rá is számíthatunk. Távollétében a másfél éve itt élő és a BVSC-ben versenyző finn Niko Vuorinen jutott el a dobogóig. Ráadásul a negyeddöntőért a világ- és Európa-bajnok Rédli Andrást győzte le 15-9-re. Az elődöntőben pedig csak egy tussal kapott ki 15-14-re a Rédlihez hasonlóan olimpiai bronzérmes Somfai Pétertől. Vuorinenen kívül Osman-Touson Maruán szerepelt a legjobban, ő a 10. lett.

 

 

A nőknél sem maradtunk érem nélkül. Borsody Emma hamar meghálálta a szerződéshosszabbítást a BVSC-vel. Elsőéves felnőttként egészen a bronzéremig jutott. A legjobb 8 között éppen klubtársát, Tóth Jázmint győzte le 15-11-re, aki végül nyolcadik lett. Bár Emma az elődöntőben 15-10-re kikapott Kun Annától (Tata), így is egy értékes harmadik hellyel kezdte a szezont.

Másnap aztán a csapatversenyek során is volt minek örülnünk. A férfiak számára az elődöntő jelentette a végállomást, ahol a bivalyerős Honvéd nyert 45-31-re. A bronzmeccsen viszont a BHSE másodikszámú csapatának sikerült visszavágni és 45-39-re felülmúlnia őket a Kó Benedek, Osman-Touson Maruán, Niko Vuorinen, Horváth Zsombor összetételű négyesnek.

 

 

A nők is az elődöntőig meneteltek, ahol a Tata 45-26-ra nyert és bár végül a 3. helyért vívott asszóban 45-23-ra diadalmaskodott az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesével felálló Vasas, így sem lehetünk szomorúak. Fiatal együttesünk (Boros Berta, Borsody Emma, Tóth Jázmin, Turcsák Bianka) ugyanis jól kezdte a szezont!

Gratulálunk sportolóinknak! Hajrá BVSC!

 

Fotók: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz