Menü

Érmes célok a férfi kézilabdázóknál

2020. November 04
388
Érmes célok a férfi kézilabdázóknál

A szezon eleje óta Szakál Dániel irányítja a férfi ifjúsági, valamint felnőtt csapatunkat. Az együttes mindkét fronton jól kezdte az idényt és a dobogós helyekért küzd a bajnokságban. Vezetőedzőnkkel beszélgettünk többek között a célokról is.

 

Az eredmények előtt beszéljünk kicsit rólad. Hogy kötődsz a kézilabdához?

Gyerekként 11-12 évesen kezdtem el kézilabdázni. Sajnos elszakadt a térdemben a keresztszalag és a műtét után már nem volt az igazi. Folyamatosan fájt és nem tudtam úgy játszani, ahogy szerettem volna. Így a játékoskarriert elengedtem, de pont jött egy edzői képzés, amelyre elmentem és így lettem edző. Nem akartam ugyanis elszakadni a sportágtól.

 

Miként talált meg a BVSC?

Ózdról kerültem fel Budapestre és egy évig ingáztam a két város között. Aztán Divéki Petinél láttam, hogy a BVSC edzőt keres és e miatt tettem át teljesen a székhelyemet a fővárosba.

 

Milyen célokkal vágtál neki a szezonnak?

Korábban az ózdi csapattal sikerült megnyernünk a bajnokságot. Úgy gondolom, hogy ez a keret, amely itt van a BVSC-nél jobb képességű társaság. Az elején még nem tudtam, hogy csapatként milyenek, de hamar megtapasztaltam, hogy barátok egymással a gyerekek, tehát jól működnek csapatként nem csupán a pályán, hanem azon kívül is. Amikor ezzel szembesültem – attól függetlenül, hogy nem ismertem a Nyugati csoport mezőnyét –, úgy voltam vele, hogy mindenképp szeretnék érmet nyerni a srácokkal.

 

 

Jelenleg az ifi bajnokságban a második helyen áll az együttes. Mennyire vagy elégedett az eddigi teljesítménnyel?

Én örök elégedetlen típus vagyok, tehát amikor valami jó, akkor is úgy vagyok vele, hogy miért nem volt tökéletes. Egy pécsi túra keretein belül becsúszott egy vereség, ami úgy gondolom, hogy jókor jött, mert elhittük, hogy mi vagyunk a legjobbak. Még hálás is vagyok talán érte, mert így tudatosíthatjuk magunkban, hogy maradjunk a földön. Az ifi csapattal képesek vagyunk arra, hogy félidőnként 8-10 percet úgy kézilabdázzunk, ahogy én szeretném. Onnantól kezdve viszont koncentrációhiány van. Azonban amikor összeállt a védekezés és sebessége van a játéknak, eddig ez elégnek bizonyult. A jövőben ezt az időt szeretném kitolni, hogy ne csak 15-20 percig játszunk így, hanem a meccs nagyobb részében domináljunk.

 

Miként látod az esélyeket az őszi szezon második felében az ifi bajnokságban?

A vírushelyzet miatt nehéz megmondani, mert az elmúlt egy hétben nem edzettünk, mivel az egyik játékosunk tesztje pozitív lett. Ma este találkoztunk először az előző bajnokink óta. Holnap pedig már meccs vár ránk az egyik veszprémi csapattal. Úgyhogy szerintem jelentősen befolyásolja majd azt, hogy milyen eredményt érünk el, hogy miként tudunk alkalmazkodni a jelenlegi helyzethez. Ha teljes kerettel tudunk kiállni, akkor szerintem senkivel szemben nem kell félnünk, mert mindenkivel felvesszük a versenyt.

 

 

A csapat a felnőttek között a Budapest I. osztályban is jól szerepel. Hogy értékeled azt a szereplést?

Ott úgy gondolom van lemaradásunk, nem technikailag, hanem fizikálisan. Itt felnőtt emberekről beszélünk, akik sokszor 30 kilóval is nehezebbek tőlünk. Így akár egy kis lökés is ki tudja már mozdítani a mi játékosainkat az egyensúlyukból. Ezt a fizikális lemaradást a sebességgel próbáljuk kompenzálni. De szerintem ott is a bajnokság első feléhez fogunk tartozni, amelyet a jelenlegi második pozíciónk is mutat.

 

Említetted, hogy örök elégedetlen vagy, mégis van olyan eredmény, amivel a szezon végén elégedett lennél?

Természetesen nagyon jó lenne, ha a felnőttek között is a dobogó környékén végeznénk. Mert ha egy ilyen eredményt érnénk el, akkor megpróbálhatunk nevezni az NB II-re, az pedig már egy jóval komolyabb bajnokságot jelentene, ami a következő szint lehet számunkra.

 

Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz