Menü

Erős ellenfél, újabb győzelem

2019. Július 22
1186
Erős ellenfél, újabb győzelem

Labdarúgóink a szerdai, idegenbeli siker után szombaton a Szőnyi úton fogadták az NB III-as Gyöngyösi AK csapatát felkészülési mérkőzésen. Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz gól, végül Sashegyi 11-esből szerzett találatával 1-0-s BVSC-s siker született.

A harmadik vonalban szereplő Gyöngyös a nyár folyamán átalakításon ment keresztül annak reményében, hogy csapatuk előkelő helyen végezzen az idei bajnokságban. Több posztra is új játékosok érkeztek, akik komoly erősítést jelentenek, így nem volt meglepő hogy komoly játékerőt mutattak a mérkőzés folyamán. Erős játékoskeret, szervezett csapatjáték és nagyszerű mentalitás jellemezte ellenfelünket. Csapatunk játéka is fejlődött, taktikailag megint léptünk előre mind támadásban, mind védekezésben.

Az első félidő elején voltak kisebb problémák a jobb oldali védekezésünknél, de ezekből komoly lehetőségig nem jutott el a Gyöngyös. Ellenben a 20. perc környéken egy remek kontra után Szűcs lövése a lécről pattant vissza. A nagy hőség ellenére nagy iram és néha túlpaprikázott hangulat jellemezte a játékot. Csapatunk négyet cserélt a szünetben, ami újabb lendületet adott, így egyre nagyobb fölénybe kerültünk.

Több lehetőségünk is volt a gólszerzésre fordulást követően. Előbb Schrammel vezette a kapusra a labdát, majd Lázár lövése pattant szögletre, míg Vaskó fejesénél ellenfelünk kapusa védett nagyot. A Gyöngyös részéről a hiba a 80. percben érkezett, amikor Somodi tört be a 16-oson belülre és védője csak szabálytalanul tudta megállítani, így járt a jogosan megítélt 11-es. A labda mögé Sashegyi állt, aki magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel beállítva az 1-0-s végeredményt.

„Értékes találkozón vagyunk túl, amiből sokat profitálhatunk a jövőben. Tovább építettük az eltervezett csapatjátékot, amit az első húsz perc kivételével jól oldottak meg a fiúk, így elégedett vagyok, mert egy jól felkészített ellenféllel szemben valósítottunk meg az általam elvárt elemeket” – nyilatkozta Gabala Krisztián vezetőedzőnk.

BVSC-Zugló–Gyöngyösi AK 1-0 (0-0)

Összeállítás: Gábor – Kovács, Balogh M. (Vaskó 45.), Lázár, Balogh B. (Schrammel 45.) – Somodi, Szabó (Tóth 45.), Korozmán (Pálfalvi 45.), Szűcs (Balázs 65.) – Kelemen (Sashegyi 65.), Murai

Gólszerző: Sashegyi 80. (11-esből)

 

Csapatunk legközelebb szerdán, a szintén NB III-as Rákosmente KSK együttesét fogadja felkészülési mérkőzésen.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz