Menü

Európa a tét!

2018. Május 11
779
Európa a tét!

Holnap 17 órakor a Miskolc csapatát fogadjuk a Szőnyi úton. Az OB I-es férfi bajnokság ötödik-hatodik helyéről döntő, két győzelemig tartó párharcnak pedig nem kisebb tétje, mint az európai kupaszereplés.

A LEN-Európa-kupa az Európai Vízilabda Szövetség (LEN) évenként megrendezendő versenysorozata, amely 1992-ben még LEN-kupa néven indult, majd a 2011-12-es idénytől kezdődően már LEN-Európa-kupa néven zajlik. A kupában a magyar bajnokság 4. és 5. helyezett csapata vehet részt (az 1-3. helyezettek a Bajnokok Ligájában szerepelnek). Klubunknak eddig csak egy alkalommal sikerült részt vennie az Európa-kupában, még Märcz Tamás, jelenlegi férfi szövetségi kapitány, korábbi edzőnk vezetésével, amikor is két csoportkörön is túljutott csapatunk, és egészen a negyeddöntőig menetelt. Ahhoz, hogy ezt a sikert Szűcs Levente vezetésével megismételhessük, még kétszer le kell győznünk a Miskolc együttesét. Az első lehetőségünk erre holnap hazai környezetben lesz (ezért volt fontos, hogy középszakaszban megelőzzük a Miskolcot), ám, ahhoz, hogy a fiúk tényleg itthon érezhessék magukat, az is fontos lenne, hogy megtöltsük a lelátót, és teli torokból szurkoljunk a BVSC-sikerért.

Gyertek holnap a lelátóra, hogy a medence mellett a nézőtéren is megmutassuk a Miskolcnak, milyen erő és összetartás jellemzi egyesületünket!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz