Menü

Európa-bajnokokat köszöntöttek

2016. Március 17
390
Európa-bajnokokat köszöntöttek

Egy rövid időre megszakították az edzést a BVSC-Zugló vívótermében, ahol március 16-án egy ünnepség keretében köszöntötték a klub legfrissebb Európa-bajnokait. Pusztai Liza a közelmúltban rendezett újvidéki kadet vívó Európa-bajnokságon az egyéni és a csapatversenyt is megnyerte. Ez utóbbi gárdában többek között klubtársa, Bérczy Dorottya társaságában, míg ugyanezen a kontinensviadalon egy másik BVSC-s vívó, Andrásfi Tibor a párbajtőrcsapat tagjaként lett aranyérmes. A három vívót március 16-án Fekete Attila szakosztályelnök mellett Szentpáli Gábor ügyvezető elnök is személyesen köszöntötte.

Újabb három fővel bővült a BVSC-Zugló Vívószakosztályában bajnoki címet nyert sportolók száma, ami nemcsak a szakosztály, hanem a klub életében is jelentős – mondta az egyesület vezetője. – Külön gratuláció jár az edzőknek, Bódy Istvánnak, Fehér Gábornak és Andrásfi Tibornak, akik remekül felkészítették a tanítványaikat a versenyre.

Nedeczky György edző elmondta, a három vívóért az egész szakosztály szorított, a döntőket például az internetnek köszönhetően élőben nézte mindenki.


A március 16-i ünnepség nem tartott sokáig, a rövid köszöntéseket egy aranyszínű torta elfogyasztása követte, majd mindenki visszatért a pástokra. Az ünnepeltek a leggyorsabban, hisz rájuk újabb fontos feladat vár: április elején a franciaországi Bourges-ban rendezendő korosztályos világbajnokságon kell majd ismét bizonyítaniuk. Márpedig ők nagyon szeretnék, ha a VB után is lenne mit ünnepelnie a szakosztálynak.

Riersch Tamás

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz