Menü

Európa legjobb fiatal labdarúgóit láttuk vendégül

2021. Április 02
316
Európa legjobb fiatal labdarúgóit láttuk vendégül

Nagy megtiszteltetés érte klubunkat, hiszen a 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság csoportkörében, az egyaránt kétszeres Eb-győztes holland és német válogatott vendégeskedett Tatai úti labdarúgó-komplexumunkban.

Aki követte az utóbbi napokban a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szereplését a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, az biztos látta a televízióban a német és a holland korosztályos válogatottat is. Ugyanis mindkét csapat a mieinkkel egy csoportban szerepelt a kontinensviadalon. Sajnos a németektől 3-0-ra, a hollandoktól pedig 6-1-re kaptunk ki, így búcsúztunk a tornától, két riválisunk viszont továbbjutott a május végi, június eleji egyenes kieséses szakaszba.

Ez pedig azt is jelenti, hogy abban az időszakban reményeink szerint ismét Európa legjobb fiataljai vendégeskednek majd a BVSC-Zugló megújult Tatai úti komplexumában. Az utóbbi napokat ugyanis az UEFA és az MLSZ közreműködésének köszönhetően, az óriási átalakuláson átesett létesítményünkben tölthette ez a két válogatott a hivatalos edzések alkalmával.

A csoportkörös mérkőzések alatt a holland U21-es válogatott minden magyarországi edzésének helyet tudtunk adni, illetve a német válogatott is egy alkalommal megismerkedett a megújuló komplexummal. A két nálunk vendégeskedő válogatott összértéke megközelíti a 300 millió eurót.A holland delegáció több tagja is úgy fogalmazott, nagyon boldogok, hogy egy ilyen szintű létesítményben és kiváló minőségű pályán tudtak tréningezni. Stefan Kuntz korábbi Európa-bajnok labdarúgó, a német csapat szövetségi edzője pedig kifejezetten gratulált nekünk, hogy a januári látogatása óta mekkora átalakulás történt nálunk.

Gratulálunk mindkét továbbjutó csapatnak, és várjuk őket vissza májusban az egyenes kieséses szakaszban, ahol a hollandok a franciákkal, míg a németek a dánokkal találkoznak majd a negyeddöntőben május 31-én!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz