Menü

Európa legjobbjai között vízilabdázóink

2019. November 29
455
Európa legjobbjai között vízilabdázóink

Péntektől vasárnapig Európa legjobb 16 csapata között szerepelnek női vízilabdázóink az Euroliga második selejtezőkörében. Az együttes Cataniában a házigazda olaszokkal, valamint egy orosz és spanyol gárdával csap össze a továbbjutásért.

A berlini első selejtezőkört sikerrel vette fiatal csapatunk az Euroligában. Péntektől vasárnapig következik a második felvonás, ezúttal Cataniában. A mieinkre nem vár könnyű feladat, hiszen a házigazda Ekipe Orizzonte éppen kedden nyerte meg az Európai Szuperkupát a Sabadell ellen. Az olaszok mellett a szintén jó játékerőt képviselő orosz Dinamo Uralocska, valamint a spanyol CN Sant Andreu vár majd Petrovics Mátyás tanítványaira. A csoportokból az első két helyezett jut be a negyeddöntőbe.

Utóbbi két együttesről nem olyan régi emlékei vannak a magyar csapatoknak, hiszen az Euroliga első selejtezőkörében az Uralocska 12-7-re győzte le a Fradit, míg a spanyolok az UVSE-től szenvedtek 14-10-es vereséget.

A mieink csütörtökön szerencsésen megérkeztek Cataniába. Az elutazás előtt kérdeztük vezetőedzőnket a várakozásairól.

„Jó értelemben vett izgalom van e miatt a hétvége miatt a csapatban. A szezon előtt azt a célt tűztük ki a nemzetközi porondon, hogy jussunk el ebbe a selejtezőkörbe. Ezért úgy gondolom, Berlinben meg is tettünk mindent és nagy örömünkre továbbjutottunk. Egy nagyon nehéz csoportba kerültünk, de itt a második körben a női mezőnyben nincsenek könnyű ellenfelek, így nem várnak sima mérkőzések ránk. Azonban valószínűleg a másik három együttesnél is hasonlóan gondolkodnak rólunk. Az elmúlt egy hónapban a Magyar Kupa minden tapasztalatát fel tudtuk használni. Nagyon sokat dolgoztunk a csapat alapjátékának fejlesztésén, aminek úgy gondolom a rangadókon látszott az eredménye. A legjobb visszacsatolás a múlt heti Fradi meccs volt, ahol gyakorlatilag szinte kifogástalan vízilabdával értünk el nagyon jó eredményt” – nyilatkozta Petrovics Mátyás még elutazás előtt youtube-csatornánknak.

Vezetőedzőnk az alábbi videóban bővebben is beszélt ellenfeleinkről:

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá BVSC!

 

Euroliga, 2. selejtezőkör (Catania):

Péntek

20:15 BVSC-Zugló–Dinamo Uralocska

Szombat

18:45 BVSC-Zugló–CN Sant Andreu

Vasárnap

13:00 Ekipe Orizzonte–BVSC-Zugló

 

Fotó: Mérei László

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz