Ez történt augusztusban

Ez történt augusztusban

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni a BVSC elmúlt tizenkét hónapjára. Bár az augusztus több sportágban a felkészülés kezdetéről vagy éppen a pihenőről szól, utánpótlásunk szép sikereket ért el.

Takács István a júniusi, junior Európa-bajnokságon szerzett aranyérme után hasonló eredményt szeretett volna elérni az augusztusi, észtországi junior-világbajnokságon is. Birkózónk magabiztosan menetelt a fináléig, hiszen minden meccsét technikai tussal nyerte meg addig a kötöttfogásúak 82 kilogrammos súlycsoportjában. Aztán a döntőben sem tudta megállítani őt orosz riválisa, így 2012 után lett ismért junior-világbajnoka a magyar birkózósportnak. Ráadásul Istók azt a páratlan bravúrt érte el, hogy egy évben nyerte meg mindkét nagy világversenyt korosztályában.

Az úszók számára Budapesten, a Duna Arénában rendezték a junior-világbajnokságot, ahol Böhm Sebestyén 50 méter mellen és a 4x100 méteres vegyes váltóval is korosztályos magyar csúcsot úszott. Utóbbi távon ráadásul az előkelő negyedik helyen zárták a vb-t.

Jól kezdődött a felkészülés utánpótlás kézilabdázóinknál. Augusztusban nyolc nap alatt két rangos utánpótlástornáról egy arany- és két ezüstéremmel tértek haza csapataink. A serdülő lányok veretlenül nyerték meg a rangos Cell-cup-ot, majd egy korosztállyal fentebb, a X. Nyári Kézilabda Fesztiválon ezüstérmet szereztek. Ugyanitt az ifi fiúk is a dobogó második fokára állhattak fel az erős mezőnyben.

Két párosunk is érdekelt volt az U14-es MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjében, a Lupa tónál. Közülük a serdülő-válogatott Báder Júlia és Botyánszki Fanni kettőse hibátlan eredménnyel nyerte meg az aranyérmet.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay