Menü

Ez történt decemberben

2019. December 31
786
Ez történt decemberben

Az év utolsó napján véget ér 2019-es visszatekintő sorozatunk. Bár a december többnyire az ünneplésről szól, sportolóink azonban ebben a hónapban sem hagytak minket sikerek nélkül.

Nagyon jól sikerült a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság Bohus Richárd számára, aki a 4x50 méteres vegyes váltóval ezüstérmes lett. Sportolónk ráadásul két egyéni számában is országos csúcsot úszott. Nem sokat pihenhettek az Eb után Bohusék, hiszen a következő héten már a kaposvári rövid pályás országos bajnokságon ugrottak medencébe, ahol 22 érmet, közte 8 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzérmet zsebeltek be. Ráadásul a klubok közti összesített pontversenyt a BVSC-Zugló nyerte.

Nagy lépést tett a tokiói olimpia felé női kardválogatottunk. Pusztai Lizáék fantasztikus ezüstérmet szereztek a Salt Lake Cityben rendezett világkupán, ahol a nagy rivális Ukrajnát is sikerült legyőzniük. Így két állomással a vége előtt tokiói kvalifikációt érő helyen állnak a ranglistán.

Nem csak felnőtt kardban, hanem a juniorok között is ezüstéremmel gazdagodott BVSC-s sportolónk. Szűcs Luca a Szocsiban rendezett világkupa után Lengyelországban is a dobogó második fokára állhatott fel.

Felnőtt labdarúgóink újoncként megnyerték az őszi szezont a BLSZ I. osztályában. Így a tavaszi folytatást egy ponttal a Csepel előtt várhatja Gabala Krisztián együttese, amelynek továbbra is elsődleges célja, hogy feljusson az NB III-ba.

Bár a továbbjutást nem sikerült kiharcolnia fiatal együttesünknek a női vízilabda Euroliga második selejtezőkörében, Petrovics Mátyás tanítványai így is helyt álltak az erős csoportban. Csapatunk egy győzelemmel a harmadik helyen végzett kvartettjében.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz