Menü

Ez történt januárban

2019. December 20
817
Ez történt januárban

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni sportolóink elmúlt tizenkét hónapjára, ugyanis szerencsére 2019 sem múlt el BVSC-s sikerek nélkül. Ezért az év utolsó 12 napján „Ez történt…” c. rovatunkban elevenítjük fel ezeket a pillanatokat.

Pusztai Liza számára remekül kezdődött a 2019-es év. Ifjúsági olimpiai bajnok kardozónk január elején a budapesti junior világkupán menetelt az aranyéremig. Bár Liza már a felnőttek között is szép sikereket ért el – előtte pár héttel például aranyérmes lett az Országos Bajnokságon –, korosztályában is kiemelkedett eredményeivel. Aztán a hónap végén felnőtt vk-n is bizonyított tehetségünk, aki egyéniben a 7. helyen zárta a Salt Lake City-ben megrendezett versenyt, csapatban pedig ezüstérmes lett.

Női vízilabdázóink az Euroliga barcelonai selejtezőcsoportjából próbálták meg kiharcolni a továbbjutást. Sajnos ezt nem sikerült elérniük Petrovics Mátyás tanítványainak, de Gyöngyössy Anikóék így is helyt álltak az erős mezőnyben. Az orosz Kirishi elleni vereség papírforma volt, de a házigazda Sant Andreu elleni 8-7-es vesztes meccsen nem sokon múlott a bravúr. Végül még egy győzelemmel (Mladost Zagreb) és egy döntetlennel (Leiden) a harmadik helyen zárták csoportjukat a lányok.

Lovassy Krisztiánnak 2018 nyár elejétől kezdve rengetegszer kellett rajthoz állnia pályakerékpáros versenyeken, hogy eljusson a vb-kvalifikációig. Ráadásul ezt a világ különböző pontjain kellett megtennie sportolónknak. Krisztián januárban előbb Új-Zélandon, majd a világkupa-sorozat záróállomásán Hong Kongban is értékes pontokat gyűjtött. Ez pedig azt jelentette, hogy a hónap végére eldőlt, ott lehet a lengyelországi Pruszkowban rendezendő pályakerékpáros világbajnokságon scratch és omnium versenyszámban is.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz