Menü

Ezüstérmek Japánból

2019. Augusztus 04
1002
Ezüstérmek Japánból

Kozma Dominik egyelőre még nem jól megérdemelt pihenőjét tölti a vizes világbajnokság után. Úszónk ugyanis a tokiói világkupán versenyzett a hétvégén, ahol nagyszerű eredményeket ért el.

A kvangdzsui vizes világbajnokság után alig egy héttel Tokióban ugrott vízbe Kozma Dominik. Egyéniben 100 gyorson az igen sűrű mezőnyben a 7. helyet szerezte meg (48.86 mp). Aztán másnap 200 méter gyorson a litván Danas Rapsys-szal vívott nagy csatát a győzelemért. Mindketten 1:46 allatti időt teljesítettek – ami a mezőnyből csak nekik sikerült –. Doma végül mindössze 3 századdal maradt el riválisától, de az 1:45.77-es eredmény így is jónak mondható, hiszen bő két tizedre van ezzel legjobbjától, ami ezúttal ezüstérmet ért.

A váltókkal is jó eredményeket ért el Kozma. A mix 4x100-as gyorsváltóval – Hosszú Katinkával, Szabó Szebasztiánnal és Jakabos Zsuzsannával kiegészülve – a világkupa csúcsot úszó ausztrálok mögött ezüstérmet szerzett sportolónk. Zárásként pedig a mix 4x100-as vegyesváltóval az 5. helyen végzett Dominik a tokiói világkupán.

Gratulálunk neki a szép eredményekhez!

 

Fotó: Facebook / Kozma Dominik sportolói oldal

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz