Menü

Ezüstös hétvége a vívóknál

2020. December 07
251
Ezüstös hétvége a vívóknál

Háromszor is dobogóra állhattak vívóink a hétvégén rendezett Magyar Kupa fordulókon. A felnőtt női kardozóknál Szűcs Luca egyéniben és a csapattal is második lett, míg a junior párbajtőrözők között Osman-Touson Maruán gyűjtött be egy ezüstérmet.

A felnőtt kardozók számára egyéniben és csapatban is a Magyar Kupa 2. fordulóját rendezték a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Pusztai Liza még nem indulhatott, de távollétében is szép sikereket értek el fiataljaink női kardban. Brassai Dorottya és Pótz-Nagy Fanni is a nyolcaddöntőig jutott, míg a BVSC-s színekben induló holland Marleen Buitenhuis a hetedik helyen végzett.

A juniorok között megállíthatatlan Szűcs Luca már a felnőttek között is egyre szebb sikereket ér el. A negyeddöntőben szoros asszóban, 15-13-ra múlta felül Várhelyi Katát, majd a négy között 15-10-re László Lucát is legyőzte. A fináléban a világbajnoki bronzérmes Márton Anna egyelőre nagy falatnak bizonyult, de a 15-6-os vereség ellenére szépen csillogó ezüstérmet szerzett sportolónk!

Vasárnap aztán a csapatversenyben is második lett Szűcs Luca, Brassai Dorottyával, Kobra Virággal és Marleen Buitenhuis-szel kiegészülve. Itt szoros csatában a Honvéd nyert 45-43-ra.

 

 

A párbajtőrözőknél ezúttal a kadet és junior korosztály versenyzett a Magyar Kupa 4. fordulójában Tatán. Kadetben a nőknél Demeter Diána az ötödik, Xue Fu pedig a hetedik helyen zárt. A junioroknál aztán az érem is meglett. Osman-Touson Maruán ezúttal is remekül versenyzett és csak a fináléban kapott ki 15-9-re Kovács Gergelytől, így második lett. A hölgyeknél Tóth Jázmin gyűjtött be egy ötödik helyezést.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz