Menü

Ezúttal a párbajtőrözők szállították az érmeket

2020. Október 12
425
Ezúttal a párbajtőrözők szállították az érmeket

A hétvégén a kadet és junior párbajtőrözőknek a második Magyar Kupa fordulóját rendezték a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Mindkét korosztályban születtek érmeink, a junioroknál ráadásul a nőknél BVSC-s házidöntőt rendeztek.

Szombaton a kadet párbajtőrözők léptek pástra a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a Magyar Kupa 2. fordulójában. Két hete Demeter Diána nyert, ezúttal ő a nyolcaddöntőbe jutásért vívott asszó után búcsúzott, Andrásfi Júlia viszont előrelépett a legutóbbi hatodik helyhez képest és az elődöntőig menetelt. Sportolónk így egy értékes bronzérmet szerzett.

 

 

A férfiaknál Kó Ágoston szerepelt a legjobban, neki a negyeddöntő jelentette a végállomást és a hetedik helyen zárta a versenyt.

Vasárnap aztán a junioroknál taroltak BVSC-s sportolóink, hiszen a nőknél hárman, a férfiaknál négyen jutottak be a nyolc közé. Andrásfi Júlia megismételte jó teljesítményét és egy korosztállyal fentebb a hetedik lett. A fináléban aztán BVSC-s házidöntőt rendeztek, ahol Tóth Jázmin 15:6-ra diadalmaskodott Boros Bertával szemben.

A legutóbbi Magyar Kupa fordulóhoz hasonlóan a junior férfi párbajtőrözőknél ismét négy vívót delegált a BVSC a negyeddöntőbe. Annyi különbséggel, hogy ezúttal Sárosdi Soma jutott be Bálind Bence helyett. Soma a hatodik lett, míg Horváth Zsombor a nyolcadik. Kó Benedek ezúttal is bronzéremnek örülhetett, míg Osman-Touson Maruán ezúttal sem állt meg a döntőig. Sajnos ezúttal vereséget szenvedett, ugyanis a fináléban a békéscsabai Keszthelyi Zsombor nyert 15:9-re. Ennek ellenére Maruán remek formában kezdte a szezont, hiszen mindkét alkalommal döntőzhetett!

 

 

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotó: hunfencing.hu

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz