Menü

Fájó pontvesztés idegenben

2019. Október 28
1047
Fájó pontvesztés idegenben

Sajnos meglepetésre pontokat veszítettek felnőtt labdarúgóink a bajnokság hétvégi fordulójában, a Gázgyár vendégeként. Az 1-1-es döntetlennel záruló találkozónak köszönhetően a Csepel pillanatnyilag lépéselőnybe került a tabella első helyén.

Szombaton az ASR Gázgyár vendége volt felnőtt csapatunk a BLSZ I. osztályának 11. fordulójában. Ellenfelünk a bajnoki tabella 14. helyén állt, és utolsó négy mérkőzésén vereséget szenvedett, így egyértelműen csak a győzelem volt számunkra elfogadható.

A találkozó kedvezően indult, a 9. percben Pálfalvi Csabát buktatták a 16-oson belül, a játékvezető így jogosan büntetőt ítélt. Murai Márk lövése a kapu jobb oldalában kötött ki, ezzel vezetést szerzett a BVSC-nek (1-0). A hazaiak hátrányban sem tudtak veszélyeztetni, míg a mienk sorra alakították ki a gólhelyzeteket, de azok mind kimaradtak. Sajnos a kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat. A 65. percben Lázár Zsolt került a földre a félpályánál, de a játékvezető tovább engedte a játékot, és az innen induló hazai kontrából a Gázgyár meglepetésre egyenlíteni tudott Sergő Márton révén (1-1).

 

 

Még sok idő volt hátra és a mienk azonnal rohamozni kezdtek, de gólt nem sikerült szerezni. Csereként beállt Bozsik Viktor és Hegybányai Bendegúz, akik új színt hoztak a támadásainkba, de ahogy egyre sürgősebb lett csapatunknak, úgy lett egyre görcsösebb a játékunk, és végül a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.

Érdekesség, hogy csapatunk ezúttal a ritkán használt fehér-kék szerelésben lépett pályára, mely ezúttal sem hozott szerencsét. Idén a fiúk mindössze hat alkalommal szerepeltek várakozáson alul (két kupakiesés, négy bajnoki döntetlen), és ezeken a mérkőzéseken mindig ebben a fehér-kék mezben léptek pályára, míg a kék-sárga mezekben százszázalékos az együttes.

„Saját magunknak köszönhetjük a végeredményt” – kezdte értékelését Gabala Krisztián vezetőedzőnk. „A mérkőzésen az történt, amire számítottunk, ennek megfelelően alakultak az események, de sajnos nagyobbnál nagyobb lehetőségeket is sikerült kihagynunk. Ennek meg is lett a következménye, a futball törvénye és persze ellenfelünk megbüntetett minket. Gratulálok a Gázgyárnak, mert olyan hőfokon játszott, ami nem megszokott ezen a szinten. Nekünk nem maradt más, mint az, hogy a hátralevő mérkőzéseken eredményesen futballozzunk és a téli pihenő előtt még látható legyen számunkra a végső győzelem.”

 

 

Folytatás szombaton 19 órától, amikor a Szőnyi úton fogadjuk a 43. sz. Építők csapatát. Hajrá BVSC!

 

ASR Gázgyár–BVSC-Zugló 1-1 (0-1)

Összeállítás: Horváth – Pálfalvi, Szabó, Lázár, Murai, Kelemen, Schrammel (Hegybányai 78.), Simon, Balázs (Bozsik 71.), Balogh B., Balogh M.

Gólszerzők: Sergő 65. ill. Murai 10. (11-esből)

 

Fotók: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz