Menü

Fájó vereség a Honvéd vendégeként

2020. Március 01
688
Fájó vereség a Honvéd vendégeként

Nem sikerült pontot szereznie férfi vízilabda együttesünknek a Honvéd otthonában. Sajnos 7-6-ra a hazaiak diadalmaskodtak, így hacsak nem sikerül hatalmas bravúrt elérni az OSC ellen jövő héten, akkor idén lemaradunk a felsőházról.

Mivel a Szentes legyőzte hazai medencében a Szombathelyt, így a felsőházba jutás szempontjából mindenképp pontot vagy pontokat kellett szereznünk a Honvéd otthonában, a férfi vízilabda OB I-ben. Bár jövő héten rendezik az elhalasztott OSC elleni meccsünket, de ott hatalmas bravúrra lenne szükség a pontszerzésre a bivalyerős élcsapat ellen.

Sajnos a Kőér utcában a hazaiak számára kezdődött jól a találkozó és az első negyedben kétszer is kettővel vezettek, de Pásztor Mátyás és Kovács Péter góljaival nem engedték ellépni Szűcs Levente tanítványai riválisunkat (3-2). A második nyolc perc során már 5-2 is volt az állás a Honvédnak, de Létay Krisztián kozmetikázta az eredményt a félidőre (5-3).

A fordulást követően Csapó Miklós révén BVSC-s góllal indult a folytatás. Majd a negyed második felében Létay és Pásztor találataival 6-6-os döntetlenre sikerült felzárkózni. A zárófelvonást így tulajdonképpen nulláról kezdték a csapatok. Sajnos a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely értékesítette a hazaiak részéről az ötméterest és ez a gól döntőnek bizonyult. Ugyanis több találat már nem esett, így 7-6-ra a Honvéd nyerte a kulcsfontosságú rangadót.

„Nem játszott jól igazán egyik csapat sem, de egy ilyen téttel bíró meccsen nem is ez számít, hanem, hogy valahogy húzd be a 3 pontot. Az első két negyedben alulmúltuk magunkat támadásban, elmehetett volna a Honvéd több góllal is, de szerencsére a védekezésünk rendben volt, ha meg nem, akkor Zsolt védett. A 3. negyed olyannyira jól sikerült, hogy döntetlenről kezdtük az utolsó negyedet és látszott a meccs forgatókönyve alapján, hogy aki gólt lő, az örülhet a végén. Egy büntetőt kapott az ellenfél a mi hibánkból és be is lőtte, ami megmaradt a végéig. Voltak még lehetőségeink, de szakmai szemmel talán a 4. negyed volt a leggyengébb mind a két csapat részéről. Az elmúlt években, mindig mi nyertük ezeket a Honvéd elleni rangadókat a Kőérben, most sajnos nem sikerült” – nyilatkozta Szűcs Levente vízilabda szakosztályunk honlapjának.

„Nagyon-nagyon szomorúak vagyunk, de a bajnokságnak még nincs vége. Csütörtök este még egy elmaradt meccsünk is van az OSC ellen. Szóval menni kell tovább és kihozni a maximumot ebből a szezonból. Ha egy kudarc nem öl meg, akkor megerősít, ezzel a mottóval a fejünkben kell tovább dolgozni, mert ez a dolga egy sportolónak, bár ez a mondat talán az élet legigazabb mondata” – zárta értékelését vezetőedzőnk.

 

BHSE–BVSC-Zugló MKB-Euroleasing 7-6 (3-2, 2-1, 1-3, 1-0)

BVSC-Zugló: Szakonyi – Csapó 3, Tanczer, Kovács, Pásztor 4, Mészáros Cs. 1, Sugár Csere: Czigány 1, Gyenis 1, Ágh 1, Létay, Lajkó 1, Szabó Bendegúz

 

Fotó: Facebook / Budapesti Honvéd Sportegyesület Vízilabda Szakosztály

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz