Menü

Fejlődő tenisz szakosztály – interjú Kiss Gergellyel

2020. Október 30
596
Fejlődő tenisz szakosztály – interjú Kiss Gergellyel

Már az 50-es években aktív volt a BVSC-Zugló tenisz szakosztálya és az a cél, hogy ismét fontos szerepet kapjon az utánpótlás. Kiss Gergely április óta dolgozik szakosztályvezetőként az egyesületnél, de a klubbal való kapcsolata 1999 óta tart.

 

Hogyan ismerkedtél meg a tenisszel a kezdetekben?

Apukám űzte a sportágat, így tulajdonképpen nem is volt más választásom. Ő vitt le a teniszpályára és 1988 óta teniszezem. Hogy mi tartott utána ott? Ez jó kérdés, amelyet nehéz megmagyarázni. Beleszerettem a sportágba és az életem részévé vált.

 

A BVSC-ben is nagy hagyománya van a tenisznek. Jelenleg milyen lehetőségekkel várjátok az érdeklődőket?

Van gyerek-, felnőtt-, egyéni és csoportos oktatás is. Hat-hét edzővel dolgozunk, akik közül lehet választani. Köztük vannak olyanok is, akik csak a gyermekekkel foglalkoznak. Hosszútávon az a cél, hogy utánpótlásnevelés és versenytenisz is legyen a szakosztálynál.

 

Az őszi és téli időszakban hány darab pályát használhatnak, akik teniszezni szeretnének a BVSC telephelyein?

A Tatai u. 79. szám alatt található létesítményünkben három szőnyeges fedett pálya van, amelyet jövőre felújítanak és kemény borítást kap majd a felület. Továbbá a Szőnyi úton négy fedett pálya épül jelenleg, amelyeket a tervek szerint november második felében már birtokba vehetnek a teniszezők. Nyáron pedig további szabadtéri pályákkal is várjuk a sportolni vágyókat.

 

 

Akik egyre többen vannak.

Valóban egyre többen jönnének teniszezni, viszont egyre kevesebb a pálya. Viszonylag kevés új lehetőség épül, ezért is számít kuriózumnak, hogy itt a BVSC-ben új pályák születnek. Ami az árakat illeti, szerintem nagyon kedvezőek, hiszen óránként 3000 Ft-ért lehet jönni teniszezni.

 

Milyen szakmai terveid vannak a jövőre nézve?

Már most is vannak háziversenyeink folyamatosan és az a célunk, hogy minél több megmérettetést szervezzünk. Így az edzéslehetőségek mellett a versenyzésre is van alkalmuk azoknak, akik nálunk teniszeznek. Továbbá Budapest I. osztályban is indítunk csapatot és szeretnénk egy női együttest is kiállítani.

 

Pályafoglalás:

Nagy Mariann: 06 30 931 8635; 06 70 299 9886

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz