Menü

Férfi vízilabda csapatbemutató

2020. Július 25
1167
Férfi vízilabda csapatbemutató

Szombaton a Magyar Kupa 1. fordulójával elrajtol a 2020-2021-es szezon! A BVSC-Zugló Kaposváron ugrik majd medencébe ezen a hétvégén. A kezdés előtt nem szokványos módon mutatjuk be idei keretünket. Szűcs Levente vezetőedzőnk jellemezte játékosait.

 

Ágh György

Egy feltörekvő, fiatal centernek számított eddig, de most már teljesen OB I-es játékossá vált. Másféle centertípus, mint poszttársa Kovács Peti. Ő fiatalabb, dinamikusabb, lendületesebb, természetesen a maga rutintalanságával. Sokat erősödött most a nyáron, úgyhogy ha a megfelelő mentalitás is társul hozzá, akkor ő lehet az egyik meglepetésember idén.

Batizi Benedek

Egy feltörekvő fiatal, aki megmutathatja, hogy mennyire tehetséges. Nagyon jó adottságokkal rendelkezik. Gyors és dinamikus is. Nála az lesz a kérdés, hogy mennyire tudja felvenni a ritmust az OB I-gyel. Komoly szerepet szánok neki és szeretném, hogy azok a helyzetek, amelyek adódnak előtte, azokat megoldja elől, így bekként nem csak hátul, hanem a támadásban is hozzájárulhat a csapat teljesítményéhez.

Csapó Miklós

Neki szerintem több év kellett, hogy magára találjon itt a BVSC-ben – talán ő sem sértődik meg ezen a mondaton –. Viszont jó látni, hogy az utóbbi két szezonban húzóembere lett a csapatnak. Egy nagyon veszélyes balkezes játékos, ráadásul jól is védekezik. Meghatározó ember lesz idén is és ezt a gólokban is szeretném látni.

Czigány Károly

Mindig is a csapatnak a motorja és lelke volt. Ő talán a legokosabb játékos a csapatban. Nagyon jó keze és lábtempója van. Eléggé leterhelt volt a tavalyi szezonban, mivel családja lett és edzősködött is. Most az edzői oldalon megpróbáltunk egy kis terhet levenni a válláról. Úgyhogy tőle továbbra is azt várom, hogy ő lesz a csapatnak a szív-lelke és a motorja, a rutinjával pedig a fiatalok egyik legfőbb segítője.

Gyárfás Tamás

Csapó Mikihez hasonlóan balkezes játékos. Nagyon jól játszanak együtt rosszkéz oldalon. Gyors és jó kezű játékos. Egy magasabb szintű csapattól érkezett hozzánk, úgyhogy amellett, hogy fiatal, még rutinos is. Azt várom, hogy vezéregyénisége legyen az együttesnek.

Gyenis Ádám

Az egyik olyan fiatal, akinek nehéz dolga lesz abból a szempontból, hogy egy 15-ös keretből kell beférnie a 14 tagú csapatba. Fizikálisan még sokat kell fejlődnie. Nála úgy látom még kicsit nagy ugrás az OB I-hez való alkalmazkodás, úgyhogy ez lesz a legfőbb feladata, hogy felvegye ezt a ritmust. Amúgy egy rendkívül gólérzékeny kapásoldali játékos.

Györke Zsolt

Ő is a rutinos játékosok közé tartozik, talán a BVSC egyik szimbólumává vált az elmúlt években. Ha valamelyik csapat nem szeret ellenünk játszani, akkor pont miatta van, mert hátul megadja a lendületet és lehúzza a rolót a kapuban védéseivel, amiből aztán tudja hergelni a csapatot. Neki az a feladata, hogy megadja a kellő biztonságot hátul, amelyet korábban is megszokhattunk tőle.

Irmes Pál

Őt gyerekkora óta ismerem, még utánpótlás edzőként elég sokat dolgoztam vele a válogatott színeiben is. Egy nagyon agilis játékos. Őt azért igazoltam, mert amellett, hogy gyors, minden adottsága megvan ahhoz a játékhoz, amelybe most megy át a vízilabda. Nem elég, hogy okos, ugyanolyan veszélyes elől és hátul is és több poszton is bevethető.

Kovács Péter

Szerintem ő itt lett kiforrott OB I-es center. Ezt nem azért mondom, hogy itt olyan jó edzői voltak, máshol pedig nem. Hanem abban a korban és állapotban érkezett ide, hogy itt nőtte ki magát igazán. Azt gondolom, hogy az első nyolc csapatban a közel megfoghatatlan centerek közé tartozik, ami egy nagyon jó hír. Továbbá ő fejlődött a legtöbbet védekezésben, ami egy centernél óriási pozitívum.

Mészáros Csaba

Érdekes felállás lesz, hogy két testvér játszik egymással. Elsősorban tőle azt várom, hogy vezetgesse az öccsét és segítsen neki minél többet. Továbbá azt látom rajtuk, hogy nagy húzóerőt jelent egyik a másiknak. Csabi mindig az a játékos volt, akire az edző azt mondta, hogy a leghasznosabb játékos elől és hátul is, de az utóbbi időben ehhez már gólok is társultak. Úgyhogy azt várom tőle, hogy a hasznos játéka mellett még többször betalál.

Mészáros Mátyás

Apukájával játszottam együtt és ő nagyon hasonlít rá játékban és mentalitásban is. Nála mondhatjuk azt, hogy legalább az a cél, hogy az apja nyomdokaiba lépjen, de bízom benne, hogy egy biztos OB I-es játékos lesz. Aztán ha minden adott hozzá, akkor akár a válogatottságot is elérheti. Ő a legfiatalabb játékosunk, aki az utánpótlásban is játszik majd e mellett.

Nagy Márton

Szentesről érkezett hozzánk. Vele kapcsolatban volt egy kis félelmem, mert a vidéki játékosoknál előfordul, hogy idekerülnek Budapestre és ez a környezetváltozás kihat a játékukra is. Azonban nagyon örülök, hogy amit ígért, be is tartotta és nagyon motivált. Ha legalább azt teljesíti, amit eddig láttam tőle, akkor elégedett leszek vele.

Pásztor Mátyás

Azt gondolom az ilyen játékosnak, mint ő, az a nehéz, hogy húzóemberként megtalálja azt a határt, hogy mennyit vállal és mikor szolgálja ki a társakat. Azt látom nála, hogy az új igazolások őt is felfelé húzzák. Neki mindig azt kellett elviselnie, hogy azt várják tőle, meccseket döntsön el. Most viszont úgy gondolom többen is vannak erre a szerepre. Ehhez kell majd a legjobban alkalmazkodnia, továbbá fontos szerepe lesz a fiatalok beépítésében neki is.

Sugár Péter

Ő eddig univerzális játékosként volt nálunk, de most bekk pozícióban számítok rá. Nagyon gyors játékos, ezért bízom benne, hogy tudjuk majd vele vinni a lefordulásokat és a 6 az 5-öket megjátszani, amely egy tétmeccsen mindent eldöntő gólt érhet. E mellett fontos feladata, hogy minél többet fejlődjön ebben a pozícióban.

Szakonyi Dániel

Amellett, hogy ős-BVSC-s, minden évben egyre motiváltabb. Mindig elmondom, hogy nagyon szerencsés helyzetben vagyok, amiért két ilyen jó kapusom van, akik ennyire szeretnek együtt dolgozni és ilyen jól kiegészítik egymást. Továbbra sem lesz rangsor köztük, felváltva védenek majd. Tőle is azt várom, hogy azt a biztos hátteret tudja adni, amit megszokhattunk már tőle. Illetve, hogy okozzon fejtörést nekem, hogy bármilyen eredménynél, bármelyik kapusomhoz hozzá merjek nyúlni.

 

BENU Férfi Magyar Kupa, 1. forduló (Kaposvár)

Szombat
16:00 BVSC–Szolnok

Vasárnap
10:00 Kaposvár–BVSC
16:00 BVSC-UVSE (MVLSZ élőben közvetíti)

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz