Menü

Fiataljaink a franciák ellen

2017. Február 22
404
Fiataljaink a franciák ellen

Magabiztos, 15-4-es győzelmet aratott a magyar női vízilabda-válogatott a franciák ellen a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában.

A győzelem előre borítékolható volt, ám az nem, hogy ez a siker biztos továbbjutást jelent majd. A csapat ugyanis 8 ponttal vezeti a Világliga selejtezőjének B csoportját, ám ezt az előnyt a második helyen levő olaszok még ledolgozhatják. A júniusi sanghaji szuperdöntőbe azonban nemcsak a két csoport első helyezettje, hanem a legjobb második is bejut, s mivel a velünk párhuzamosan rendezett találkozón a hollandok 10-9-re legyőzték a görögöket, eldőlt, hogy mi legrosszabb esetben is csak jobb másodikok lehetünk.

Bíró Attila szövetségi kapitány a csoportban leggyengébbnek vélt franciák ellen nem a rutinos játékosokat, hanem a fiatalokat szerepeltette. A csapatban így a mi Máté Zsuzsannánk is helyet kapott, aki góllal hálálta meg a bizalmat. A harmadik negyedben pedig OB I-es csapatunk fiatal kapusa, Doroszlai Vanda is vízbe szállt, aki első ízben védhette a válogatott kapuját.

 

Fotó: UtánpótlásSport

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz