Menü

Fiataljaink már tanulják a felnőttleckét

2017. Május 15
374
Fiataljaink már tanulják a felnőttleckét

Két fiatal vívótehetségünk, a kardozó Pusztai Liza és a párbajtőröző Andrásfi Tibor is felnőtt Világkupa-versenyen szerepelt az elmúlt hétvégén. 

A 16 esztendős Liza Tuniszban egyéniben és csapatban is pástra lépett, a 18 éves Tibor pedig Párizsban egy 303 fős versenyen bizonyított. Újdonsült kadet világbajnok kardvívónk már a csoportkörben is kiválóan vívott, így azonnal a 64-es főtáblára került, ahol az első körben egy kanadai vívót győzött le, majd a 16 közé jutásért az olasz Criscio-tól 15-11-es vereséget szenvedett, így Liza a 21. helyen zárta a versenyt, amely egy „elsőéves felnőttől” nem is rossz eredmény. Liza a másnapi csapatversenyben is pástra lépett, amely nem indult jól a számunkra, hisz a negyeddöntőbe jutásért azok ellen a mexikóiak ellen kellett vívni, akik az utóbbi időben női kardvívásban meglepetést meglepetésre halmoznak. Sajnos, bennünket is sikerült meglepniük, mert 45-41-re ők nyertek, ami azt jelentette, hogy mi már csak kozmetikázni tudtunk az eredményünkön. Ez Chile ellen nagyon sikerült (45-8), az USA ellen már kevésbé (33-45), Kanada ellen azonban ismét (45-21), ami végül 11. helyet jelentett számunkra.

Nem túlzás azt állítani, hogy Párizsban Andrásfi Tibor okozta az egyik legnagyobb meglepetést, azzal, hogy felkerült a felnőtt Világkupa-verseny főtáblájára. Ehhez előbb a csoportban kellett jól vívnia, majd egy spanyol, azt követően pedig egy kuvaiti vívót is le kellett győznie. Ez utóbbi két asszóját egy-egy találattal nyerte, ami 64-es főtáblát jelentett neki a világbajnoki mezőnyben. Tibitől több bravúr már nem tellett, a 32-be jutásért kikapott francia ellenfelétől, így az 55. helyen fejezte be a versenyt. A párizsi kaland azonban arra mindenképpen jó volt, hogy fiatal tehetségünk is belekóstolhasson a felnőtt versenyek erejébe és hangulatába.

Fotó: MVSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz