Folyamatosan fejlődik a női szakág a labdarúgóknál

Folyamatosan fejlődik a női szakág a labdarúgóknál

Bár még nem túl régen van női labdarúgás a BVSC-nél, de a szakág szépen növekszik és a következő szezonra már komolyabb céljai vannak a felnőtt együttesnek. A csapat vezetőedzőjével, Steer Ferenccel beszélgettünk többek között az idei szezonról is.

 

Mióta dolgozol edzőként?

Már gyerekkorom óta csak a foci érdekel. Aztán 2003-ban szereztem meg a B licencet, de már 2001-től kezdve edzősködöm. Negyedik éve dolgozom a BVSC-nél, a női labdarúgókkal pedig ez a második szezonom itt a klubnál.

 

Mennyire más a nőkkel dolgozni, mint a férfiakkal?

Számomra sokkal motiváltabbak a nők, sokkal jobban akarnak tanulni, valamint sokkal alázatosabbak. Szépen növekszik egyébként a női labdarúgók létszáma a klubnál. Most már eljutottunk odáig, hogy 70 játékosunk van, ami úgy gondolom, hogy ilyen rövid idő alatt elég komoly eredmény. Jelenleg már annyi felnőtt játékosunk van, hogy a következő szezonban két csapatot indítunk majd.

 

A felnőttek mellett még melyik korosztályokban szerepelnek női labdarúgóink?

A Bozsik-programban, valamint az U14-es, az U16-os és U19-esek között is aktívan veszünk részt együtteseinkkel. A fiatalabbakkal való foglalkozásban nagy szerepe van Görögné Füzy Angelinának és Nagy Zoltánnak, akik nagyon sokat tesznek azért, hogy itt a BVSC-ben egy masszív női szakosztályunk legyen.

 

 

Az NB II-ben újoncként indult az együttes. Hogy értékeled a szezon eddigi részét?

Jelenleg a 12 csapatból a 7. helyen állunk. Az volt az idény előtt a célunk, hogy a középmezőnyben végezzünk, ez eddig sikerült is. Szépen lassan belelendültünk a bajnokságba. Tavasszal a két dobogós ellen játszottunk két nagyon-nagyon jó meccset. Vártuk a folytatást, mert komoly terveink voltak. Sajnos a vírus közbeszólt, de a lányok nagyon szeretnének még idén újra pályára lépni.

 

Miben látod leginkább a csapat előre lépését?

Létszámban már 30 fölött van a női felnőtt együttes. Mind fizikálisan, mind taktikailag sokat fejlődtek a lányok és látszott, hogy jó az irány, amerre megyünk. Ezt fogjuk folytatni a későbbiekben is. Bár azt még nem tudjuk, hogy milyen csoportok lesznek jövőre az NB II-ben, de már komolyabb célokat szeretnénk kitűzni.

 

Hogy zajlanak jelenleg az edzések?

Természetesen mindenki házi feladatot kap, ami futásból és erősítésből áll. Nagyon jó a csapatszellem és már nagyon várják a lányok újra a közös munkát.

 

Mivel töltöd az edzéseken kívül a szabadidődet?

Valószínűleg hasonlóan, mint sokan mások. Sokat olvasok, illetve tv-t nézek vagy éppen internetezem.

 

Fotók: Babiczky Ákos

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay