Menü

Gabala: „Már tudok objektívan értékelni”

2020. Augusztus 04
977
Gabala: „Már tudok objektívan értékelni”

Parázs mérkőzéssel indult az NB III Keleti csoportja labdarúgóink számára. A salgótarjáni találkozón a hazaiaktól három játékost is kiállítottak, végül 1-1-es döntetlennel zárult a meccs. Vezetőedzőnk nem volt elégedett a játékvezetéssel.

Nagyon vártuk már a pillanatot, hogy 16 év után ismét Nemzeti Bajnokságban szerepeljenek labdarúgóink. Ez a pillanat vasárnap este jött el, amikor Salgótarjánban, az SBTC vendégeként léptek pályára Gabala Krisztián tanítványai az NB III Keleti csoportjának 1. fordulójában.

„Nagy öröm volt számunkra, hogy sok-sok év után a BVSC labdarúgó csapata ismét pályára lépett a magyar bajnokság harmadik osztályában. Nagyon vártuk ezt a pillanatot és ezt az atmoszférát! Öröm volt látni, hogy Salgótarjánban milyen szeretet veszi körül a labdarúgást” – nyilatkozta honlapunknak vezetőedzőnk.

A két újonc találkozóján a BVSC és a csapatot elkísérő szurkolók örülhettek elsőként, hiszen Murai Márk ott folytatta a gólgyártást, ahol a BLSZ I. osztályában abbahagyta. Támadónk a 23. percben a védők közül kilépve értékesítette a ziccert, megszerezve ezzel a vezetést csapatunknak (1-0).

Sajnos a második félidő elején az SBTC egy kezezés után tizenegyesből egyenlített Tarlósi Milán révén (1-1). A hajrában aztán három salgótarjáni játékost is kiállított a játékvezető, azonban a kialakult helyzeteket nem sikerült értékesíteni, így maradt az 1-1-es döntetlen.

„A találkozóról most már tiszta képet kaptam, mert a felvett videóanyag alapján objektívan tudok nyilatkozni” – kezdte értékelését Gabala Krisztián. „Sajnos, ki lehet jelenteni, hogy a játékvezető ezen a napon döntő hibákat vétett, amivel kizárólag csak a BVSC csapatát sújtotta. A büntető szituációnál ellenfelünk játékosa két méterről ráemelte labdarúgónk könyökére a labdát, ami a teste mellett helyezkedett el, ellenben a Murai Márkkal szemben elkövetett szabálytalanságot, amely méterekkel a büntető területen belül volt, kivitte szabadrúgásra a játékvezető. Továbbá amennyiben következetesen vezette volna a találkozót, úgy a sok kiállítás miatt hamarabb kellett volna befejezni a mérkőzést. Ezek tények, ugyanúgy, mint az is, hogy ennyi helyzetet nem lehet kihagyni. Rengeteget dolgoztunk azért, hogy megnyerjük a találkozót, de valami mindig közbeszólt. Gratulálok az ellenfél kapusának, aki a mezőny legjobbjának bizonyult ezen a napon és köszönettel tartozom szurkolóinknak, akik végig támogatták csapatunkat!”

Vasárnap hazai pályán is debütál a BVSC. Akkor 17 óra 30 perctől a Mezőkövesd II csapatát fogadjuk a Szőnyi úton! Hajrá BVSC!

 

NB III, Keleti csoport, 1. forduló:

Salgótarjáni BTC-BVSC-Zugló 1-1 (0-1)

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Illés E., Nemes, Szeles – Hegedűs, Sárközi (Bakos 73.), Szabó T. – Bata (Novák 80.), Tarlósi M., Bocsi (Gazdag 57.) Vezetőedző: Rubint Richárd.

BVSC-Zugló: Horváth G. – Komódi, Szabó Á., Balogh B., Balázs B. (Pintér, 76.) – Simon K. Schrammel (Kelemen P., 36.), Balogh M., Tóth K. – Hrepka (Fisli, 62.), Murai. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Gólszerzők: Tarlósi M. (49.), ill. Murai (23.)

Piros lap: Szeles (70.), Hegedűs (85.), Szabó T. (93.)

 

Fotó: sbtc.hu

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz