Menü

Gólgazdag döntetlen Murai mesterhármasával

2020. Augusztus 23
778
Gólgazdag döntetlen Murai mesterhármasával

Szórakoztató játékot láthattak vasárnap este a nézők a Szőny úton, az NB III Keleti csoportjának 5. fordulójában. Hat gól, kihagyott büntető, kapufák sorozata és végül 3-3-as döntetlen. Így jellemezhetjük röviden a BVSC–Putnok találkozót!

Az előzmények alapján azt mondhattuk, hogy nem várható gólgazdag mérkőzés, mivel a BVSC-Zugló és a Putnok is jól védekezett eddig a bajnokságban és mindössze két-két gólt kaptak a csapatok négy forduló alatt az NB III Keleti csoportjában. Ráadásul a Szőnyi úton különösen ritkán láthattunk vendég gólt az utóbbi időben. A két együttes viszont ezúttal rácáfolt az előzményekre.

Alig telt el pár perc a találkozóból, amikor büntetőhöz jutott a BVSC, ám Murai Márk ekkor még kihagyta a 11-est. Ez azonban nem törte meg a mieinket és folyamatosan nyomást helyeztek ellenfelükre. A 25. percben Balogh Béla fejelhetett közelről, de kimaradt a lehetőség. Három perccel később a vendégek vezethettek kontrát, Lakatos Miklós lépett ki ziccerben és Horváth Gábor kapujába gurított (0-1). Gabala Krisztián szerkezetet váltott, aminek az első félidő hosszabbításában meg is lett az eredménye. Szabó Ádám passzából Murai ugrott ki és a 16-oson belülre érve parádés mozdulattal bombázott a kapuba (1-1).

 

 

A fordulást követően tovább rohamozott a BVSC. Hrepka Ádám még az első játékrész hajrájában állt be, de sajnos sérülés miatt pár perc után le kellett cserélni. Csapatunk viszont kitartóan támadott és az 55. percben ismét büntetőhöz jutott. Ezúttal is Murai állt oda a labda mögé, viszont most megtalálta az utat a hálóba, a balra elvetődő Pápai Krisztián mellett a jobb alsóba gurított (2-1). Tovább növelhettük volna az előnyt, előbb Murai, majd Schrammel Ádám veszélyeztetett fejjel.

 

 

A hazai nyomás aztán a 69. percben újabb góllal mutatkozott meg és ki más lett volna a befejező, mint a ma remeklő Murai, aki egy védővel a nyakán a kifutó kapus felett átívelte a labdát (3-1)! Alig egy perccel később Fisli András távoli lövésénél csak a kapufa mentette meg a Putnokot. Mégis, a 74. percben ismét egy vendég kontrából szépített ellenfelünk. Kismarton Balázs cselezte be magát a 16-oson belülre, majd a középen üresen álló Zimányi Ádámhoz passzolt, aki a bal alsóba gurított (3-2).

A hajrában sem maradtak a hazai drukkerek BVSC-s helyzetek nélkül. Azonban két fiatal játékosunk, Tóth Keve és Bartos Norbert is kapufáig jutott. A kihagyott lehetőségek viszont sajnos megbosszulták magukat. A 84. percben Gubacsi Zoltán bólintott Horváth kapujába (3-3). Ennek ellenére az utolsó percekben megszerezhettük volna az újabb gólt. Murai lépett ki és passzolt önzetlenül középre, de a gólvonal előtt sikerült a vendégeknek megállítaniuk a labdát. Így maradt a 3-3-as döntetlen, ami azt jelenti, hogy a 4. helyre csúszott vissza csapatunk a tabellán, de mivel a Jászberény nyert Tiszakécskén, így a listavezető mellett már csak a BVSC veretlen az NB III Keleti csoportjában!


 

„Nem emlékszem, hogy az én csapatom mikor kapott utoljára három gólt, úgy, hogy négyszer ment kapura a labda az ellenfél részéről. Továbbá rúgtunk több kapufát, tizenegyest hibáztunk és az sem segített, hogy Hrepka Ádámot öt perc után le kellett cserélnem. Sajnos ma minden minket sújtott, de van ilyen a futballban. Azonban nincs gond, mert ha így gyűjtögetjük a pontokat, akkor a célunk, a bennmaradás az meglesz” – értékelt honlapunknak vezetőedzőnk.

Folytatás szerdán 17 óra 30 perctől, a jelenleg a 10. helyen álló Tállya vendégeként!

 

NB III Keleti csoport, 5. forduló

BVSC-Zugló–Putnok FC 3-3 (1-1)

BVSC: Horváth G. – Szabó, Balogh B., Tóth, Murai, Kelemen (Schrammel 36.), Simon, Balázs, Balogh M. Kovács (Hrepka 46., Bartos 52.), Fisli

Putnok: Pápai – Gubacsi, Mertse (Pataki 67.), Zimányi, Csirszki (Sramkó 84.), Kismarton, Mahalek, Budaházi, Lakatos (Horváth Cs. 62.), Keményffy, Ádám

Gólszerzők: Murai (46., 55. – 11-es, 69.) ill. Lakatos (28.), Zimányi (74.), Gubacsi (84.)

 

Fotók: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz