Menü

Gyarmati Dezsőre emlékezünk

2018. Január 12
419
Gyarmati Dezsőre emlékezünk

A jövő heti spanyolok elleni férfi Világliga-mérkőzés előtt, a hódmezővásárhelyi uszodában emlékfal- és domborműavatással tisztelegnek majd a 2013-ban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok Gyarmati Dezső emléke előtt.

A kiváló sportember tavaly október 23-án ünnepelte volna 90. születésnapját. Ez a dátum mélyen belevésődött a magyar történelembe, és az 1956-os események az akkor éppen ereje teljében levő (29 esztendős) Gyarmati Dezső életét is gyökeresen megváltoztatták. A forradalom és szabadságharc hevülete rá is átragadt, és csak társainak volt köszönhető, hogy végül kiutazott a Melbourme-i olimpiára. Ahol ismét aranyérmes lett a férfi vízilabdacsapattal.

Gyarmati Dezső sportolóként nem, de edzőként erősen kötődött egyesületünkhöz. 1981 és 88 között férfi csapatunk edzője volt, és az együttessel abban a hét évben egy bajnoki címet és öt második helyezést ért el. A Nemzet Sportolóját 2011-ben klubunk is Örökös Tagjának választotta. A magyar – spanyol meccs előtt tehát mi is egykori sikeredzőnkre emlékezünk.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz