Menü

Győzelmükkel dobogón telelnek vízilabdázóink

2020. November 24
377
Győzelmükkel dobogón telelnek vízilabdázóink

A Fradi ellen zárult a bő egyhetes, három rangadót is tartalmazó időszak női vízilabdázóinknál. Petrovics Mátyás csapata szenzációs játékkal győzte le riválisát 12-8-ra, köszönhetően a remek kezdésnek is, így a dobogón telelnek a mieink.

Az UVSE és a Dunaújváros elleni szoros vereség után a Ferencvárost fogadta a BVSC a női vízilabda OB I 9. fordulójában. Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, hiszen riválisunkkal az utóbbi időben rendre kiélezett párharcokat vívtunk.

Ezúttal viszont a zöld-fehéreknek nem volt ellenszerük a remek hazai kezdésre. Tóth Eszter védése után Mészáros-Farkas Kata már az 1. percben megszerezte a vezetést, aztán az ötödik percig folyamatosan láthattunk BVSC-gólt. A jó védekezést ugyanis elől újabb találatokkal sikerült megkoronázni. Előbb Farkas Tamara, majd Gémes Alexa iratkozott fel a góllövők közé, utóbbi egy szép ejtéssel. Aztán Leimeter Dóra értékesített egy ötméterest és Farkas Tamara három védő gyűrűjében lőtt a jobb felsőbe szabaddobásból, így már 5-0 állt az eredményjelzőn. A negyed végére mínusz háromra zárkóztak a vendégek, de a hazai dominancia továbbra is folytatódott.

 

 

A második nyolc perc során Takács Orsolya labdaszerzése után Farkas Tamara pattintott a hálóba, megtörve ezzel a kisebb gólcsendet. Tóth újabb bravúrja után sajnos Kövesdi Vivien bekotorta a kipattanót, de az ellentámadásból Alaksza Dóra újra négyre növelte a hazai előnyt. A félidőben aztán 7-4-gyel fordulhattak a csapatok.

A harmadik negyed elején Vályi Vanda révén 7-5-re zárkózott a Fradi, de Kele Nikolett szemfüles góljával sikerült elérni, hogy ez legyen a legkisebb különbség a két csapat között. Ráadásul a játékrész második felében Gémes Alexa előbb sarokdobást követően gólpasszt adott Alaksza Dórának, majd ő pattintott kapásoldalról a kapuba, így 10-5-ről várhattuk a zárófelvonást.

 

 

Bő másfél perccel a vége előtt már 12-6 volt az állás és bár a hajrában Illés Anna két ötméterest is értékesített, csapatunk így is megérdemelten nyert 12-8-ra a rangadón!

„Úgy mentünk bele ebbe a találkozóba, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó idén, úgyhogy minden bennünk lévő energiát ki kell adni, ha nincs, azt is. Az első negyedben pedig sikerült megalapoznunk remek játékkal a győzelmünket. Én azt éreztem mindenkin, hogy nagyon koncentráltak vagyunk” – nyilatkozta az 56 százalékkal védő Tóth Eszter a találkozó után.

Ezzel a sikerrel eldőlt, hogy az őszi szezont dobogón zárja csapatunk. Ugyanis a női olimpiai kvalifikációs torna miatt jövőre folytatódik a bajnokság. Sok sikert kívánunk válogatott játékosainknak!

Szép volt lányok! Hajrá BVSC!

 

Női vízilabda OB I, 8. forduló

BVSC-Zugló Diapolo–FTC Telekom Waterpolo 12-8 (5-2, 2-2, 3-1, 2-3)

BVSC-Zugló: Tóth – Fekete, Mészáros-Farkas 1, Alaksza D. 2, Takács, Farkas T. 3, Mihály, Leimeter 1, Koncz, Kele 2, Alaksza N., Gémes 3, Gyöngyössy

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz