Menü

Hárman a BVSC-ből a női vb-keretben

2019. Július 02
1174
Hárman a BVSC-ből a női vb-keretben

 

Nem történt változás a múlt heti Diapolo-kupán szereplő női vízilabda-válogatott keretében, így Bíró Attila a hazai tornán ezüstérmes csapatot viszi a dél-koreai világbajnokságra is. A 13 főből hárman is klubunkat képviselik a világversenyen.

A Diapolo-kupán Bíró Attila tanítványainak a mérlege a magyar Universiade-válogatott és a holland csapat legyőzése mellet egy szoros vereség Olaszország ellen volt. Ez az eredmény pedig mindenképp előrelépés volt az együttes részéről a hazai rendezésű Világliga Szuperdöntőben mutatott játékhoz képest. Talán ezért is döntött a szövetségi kapitány a margitszigeti tornán játszó keret mellett. Ugyanis a világbajnokságra utazó csapatban nem történt változás a múlt héten ezüstérmet szerző névsorhoz képest.

Ez pedig azt jelenti, hogy a BVSC-ből három játékos is szerepelhet a kvangdzsui világbajnokságon: Gyöngyössy Anikó, Illés Anna, valamint Leimeter Dóra.

A válogatott egyik alapembere, Szücs Gabriella sérülés miatt maradt ki a csapatból, ott van viszont a Világliga Szuperdöntőt leszámítva az első nagy világversenyére készülő Magyari Alda, Rybanska Natasa és Vályi Vanda is.

A mieink jövő héten Japánban edzőtáboroznak az ausztrál válogatottal, majd július 14-én a házigazda Dél-Korea ellen kezdik a világbajnokságot, ahol 16-án Kanada, míg 18-án Oroszország vár Bíró Attila együttesére.

 

A női válogatott vb-kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)


(A játékosok klubjaként az a csapat szerepel, amelyből kiharcolták a kerettagságot)


Fotó: Madar Dávid / MVLSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz