Menü

Három arany- és hat érem a vívók hétvégi mérlege

2020. November 16
419
Három arany- és hat érem a vívók hétvégi mérlege

A hétvégén két szakágban, a kardozóknál és párbajtőrözőknél is megrendezték a Magyar Kupa 3. fordulóját két korosztályban. Utánpótlásunk pedig a nyolc aranyéremből hármat begyűjtött és további értékes dobogós, valamint pontszerző helyeket szerzett.

A kardozóknál BVSC-s szempontból, a Magyar Kupa 3. fordulójában, az első állomáshoz hasonló eredmény született a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ugyanis Szűcs Luca és Petrucz Mirkó ezúttal sem állt meg az aranyéremig.

A férfi kadet korosztályban Petrucz mellett Avarkeszi Dániel is bejutott a legjobb 8 közé, azonban számára a negyeddöntő jelentette a végállomást. Mirkó a fináléban magabiztosan múlta felül 15:9-re a debreceni Bányai Endrét. A nőknél Tóth Nadin szerepelt a legjobban, ő nyolcadik lett.

A junior női kardozóknál hatan képviselték a legjobb 16 között a BVSC-t, közülük Szűcs Luca és Brassai Dorottya a negyeddöntőben is érdekelt volt. Dorottya végül a nyolcadik helyen zárt, de Luca ismét bebizonyította, hogy itthon egyeduralkodó ebben a korosztályban. Ugyanis a Magyar Kupa 3. fordulóját is aranyéremmel zárta, ráadásul csak a döntőben engedett ellenfelének tíznél több tust. Ott 15:11-re diadalmaskodott Spiesz Anna (Vasas) ellen. A férfiaknál Ondrik Konrád ezúttal ötödik lett.

 

 

A kadet és junior párbajtőrözők számára is megrendezték a Magyar Kupa 3. fordulóját, ugyancsak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ráadásul utánpótlásunk ebben a fegyvernemben is szállította az érmeket. A fiatalabb korosztályban Kó Ágoston szerepelt a legjobban. A döntőben csak szoros asszóban kapott ki 15:13-ra Lenkefi Somától (Békéscsaba).

A junioroknál aztán „potyogtak” a jobbnál jobb helyezések. A férfiaknál a korábbi versenyeken is rendre döntős Osman-Touson Maruán, valamint Sztankovics György kisajátította a finálét. Végül előbbi nyert 15:7-re, de mindketten örülhettek a szép sikernek. Ráadásul rajtuk kívül Bálind Bence is ott volt a negyeddöntőben, ő nyolcadikként zárt.

A nőknél Tóth Jázmin ezúttal is eljutott az éremcsatározásig. Bár az elődöntőben Muhari Eszterrel (Honvéd) szemben 15:9-re alulmaradt, de így is egy szépen csillogó bronzérmet szerzett.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz