Menü

Három az egyben

2017. December 20
403
Három az egyben

Három játékosunkat felvonultatva állt ki kedden a magyar női vízilabdaválogatott a világbajnoki ezüstérmes spanyolok ellen.

A margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában rendezett összecsapáson Bíró Attila a BVSC-s keretből Leimeter Dórának, Máté Zsuzsannának és Gyöngyössy Anikónak szavazott bizalmat. Csapatunk remekül kezdett, az első negyedet 4-1-re a félidőt pedig 7-3-ra nyerte, és az utolsó negyednek is négygólos fórral (9-5) kezdett neki. Ám, ekkor kicsit leblokkoltak a lányok, a spanyolok pedig  hajrába kezdtek, 9-8-ra feljöttek, s bizony a levegőben lógott az egyenlítésük, ám szerencsére ehelyett magyar gól született. 10-8 után pedig már csak szépítésre futotta az ellenféltől. Így 10-9-cel sikerült behúzni ezt a fontos mérkőzést.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a kezdés előtt ünnepélyes keretek között búcsúztatták a válogatottól visszavonuló Bolonyai Flórát, Takács Orsolyát és Tóth Ildikót. (Flóra és Orsi a mi játékosunk volt, Ildikó pedig korábban játszott klubunk színeiben.)

A magyar női vízilabdaválogatott következő mérkőzése január 30-án az oroszok elleni hazai találkozó lesz.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz