Három érkező férfi vízilabdázóinknál

Három érkező férfi vízilabdázóinknál

Bár hétfőn eldőlt, hogy az MVLSZ törli az idei szezont, de férfi vízilabdázóink már készülnek a következő idényre. Május 18-tól pedig már a jövő évi keret áll Szűcs Levente rendelkezésére. Az érkezők között BL-tapasztalattal rendelkező játékos is akad.

A Magyar Vízilabda Szövetség hétfői elnökségi ülésén elfogadta a Liga javaslatát és törölte a 2019-2020-as bajnoki szezont a nőknél és a férfiaknál is. A döntésre az előzmények ismeretében számítani lehetett, így Szűcs Leventét sem érte váratlanul a hazai szövetség határozata.

„Mindenképpen ez volt a legjobb döntés, hiszen, ha bármilyen folytatás lett volna a nyári szezonban, akkor ott a szerződésben rögzített pontok több helyen sérültek volna. Egyszerűen kivitelezhetetlen lett volna, hogy melyik játékos, melyik klub színeiben szerepelt volna. Úgyhogy várható volt, hogy ezt a bajnokságot lezárják majd” – nyilatkozta vezetőedzőnk honlapunknak.

Ami a folytatást illeti, az is hivatalossá vált, hogy amennyiben a járványügyi helyzet engedi, a nyár második felében, a Magyar Kupával indulna a következő szezon. Ennek részleteiről később születik döntés.

„Ennek mindenképp az a pozitív oldala, hogy a vízilabda nyári sportág és most kivisszük nyitott uszodákba a meccseket. Ígéretet kaptunk, hogy minden találkozót közvetít majd a tv. Kíváncsi vagyok, hogy milyen nézőszámot produkál majd a Magyar Kupa, ha már szurkolók is jöhetnek majd a meccsekre. Illetve az érdekes, hogy mi lesz akkor, ha bebizonyosodik, hogy ez tényleg nyári sportág. Vajon ez mennyit változtat a vízilabda jövőjén? Ami viszont a nehézsége lesz ennek az időszaknak, hogy tulajdonképpen már májusban elkezdjük a felkészülést és egészen jövő májusig tart majd a szezon, ami így hosszabb lesz az szeptembertől májusig megszokott ritmusnál” – árulta el véleményét Szűcs Levente a nyári Magyar Kupáról.

A férfi együttes jövő hétfőtől már a következő évi kerettel készül a szezonrajtra. Korábban már írtunk róla, hogy több poszton is várhatóak változások a csapatnál, vezetőedzőnk ezúttal azt is elárulta, hogy kik a biztos érkezők.

„Nincsenek már kérdőjelek, három játékost igazoltunk. Nagy Márton Szentesről érkezik, aki egy gólerős, rosszkéz oldalon bevethető játékos. Idén megkeserítette nekünk és több csapatnak is az életét, úgyhogy sokat várok tőle ebben a szerepkörben. Továbbá van egy másik balkezes érkezőnk is Gyárfás Tamás személyében, aki legutóbb Egerben játszott. Őt talán nem kell bemutatni a vízilabdát szerető közönségnek. Úgy gondolom, ezen a poszton nagyon erősek leszünk. A harmadik igazolásunk Irmes Pál Szombathelyről, akit egészen gyerekkora óta ismerek. Ő nagyon agilis és pörgős játékos és nagyon örült a lehetőségnek, amikor felhívtam. Nagyon illik abba a csapatba, amit elképzeltem, mert gyors játékot szeretnék mindenképp majd látni a medencében, hogy esetleg nálunk jobb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt. Rajtuk kívül pedig az utánpótlásból csatlakoznak még páran arra a két-három posztra, amelyre még kell ember. Itt még van pár kérdőjel, de továbbra is tartjuk a hagyományokat azzal, hogy a saját utánpótlást is beépítjük a felnőtt együttesbe.”

Ami a jövő évi célokat illeti, Szűcs Levente elárulta, hogy az első nyolcban mindenképp ott kell lennie a gárdának, de a jelenlegi erőviszonyokat látva akár az első hat is reális lehet.

Sok sikert kívánunk ehhez! Hajrá BVSC-Zugló!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay