Három játékosunk szerepel az U17-es Eb-n

Három játékosunk szerepel az U17-es Eb-n

Vasárnap a magyar válogatott számára is megkezdődik a női U17-es vízilabda Európa-bajnokság Sibenikben. Egyesületünk három játékosa is ott van a mieink keretében. Edzőjüket kértük, hogy jellemezze őket!

Bár az Európa-bajnokság szombaton már elkezdődött, a magyar csapat vasárnap ugrik először vízbe Sibenikben. Rögtön egy fontos rangadó vár az együttesre, hiszen az olaszokkal találkoznak a lányok. Ezt követően kedden Bulgária, majd szerdán Szlovákia lesz az ellenfél. A csoportgyőztesek egyből a negyeddöntőbe jutnak.

A felkészülés során a BVSC és az FTC felnőtt csapatával is játszott az U17-es válogatott, amely sokat segített a fiatalok fejlődésében. A tornát buborékrendszerben, de a nyitott uszodában, nézők előtt rendezik Horvátországban.

Egyesületünket a kapus Torkos Tamara, míg a mezőnyjátékosok között Fekete Flóra és Hnatyszyn Kinga képviseli. Edzőjüket, Petrovics Mátyást kértük meg, hogy jellemezze a játékosokat.

Torkos Tamara: Az utánpótlás mezőny egyik szép jövő előtt álló kapus tehetsége. Erényei közé tartozik, hogy jók a fizikális adottságai, remek reflexekkel rendelkezik, ipari mennyiségben hárítja a büntetőlövéseket és az új szabály adta lehetőséggel élve, sokszor gólveszélyes is 7 a 6 ellen. Posztjából adódóan még sokára teljesedhet ki, de ha így fejlődik tovább, sokat hallhatunk még felőle!

Fekete Flóra: A modern vízilabdázás minden feltételének megfelelően, több poszton is bevethető játékos. Erényei, hogy erőszakos, gólerős és az utolsó erejéig harcol a csapata sikeréért, akár a társainak helyzetet teremtve. Mindezt rendkívüli alázattal teszi, él-hal a vízilabdáért. Sokat fejlődött az elmúlt évben a felnőtt keretünk tagjaként, remélem ezt az Eb-n is megmutatja majd!

Hnatyszyn Kinga: Ő is mindkét szélen bevethető pólós, de leginkább a 2-es pozícióban érzi jól magát. Ez a legfőbb erénye miatt van így, ugyanis extrán jól lát a pályán. Remek passzokkal szolgálja ki társait, kiválóan irányít, de akkor sem jön zavarba, ha rá kerül a befejezés! Makacssága egyre több tudatossággal párosulva sokat segített neki az elmúlt két évben. Ezen időszak alaposan megtanította küzdeni a céljaiért, amiket el is fog érni!

Sok sikert kívánunk játékosainknak! Hajrá, magyarok!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay