Menü

Három negyedig szoros volt

2020. Augusztus 29
430
Három negyedig szoros volt

Idegenben is vereséget szenvedett női vízilabda együttesünk a Dunaújváros ellen a Magyar Kupa csoportkörében. Azonban a két és fél héttel ezelőtti összecsapáshoz képest ezúttal három negyeden keresztül sikerült szorossá tenni a találkozót.

Legutóbb a Dunaújváros örülhetett a Szőnyi úton, így volt miért visszavágniuk Petrovics Mátyás tanítványainak. A Fabó Éva Sportuszodában rendezett összecsapáson viszont a hazaiak kezdtek jobban és az első támadásból Gurisatti Gréta révén megszerezték a vezetést. Leimeter Dóra ötméteresből egyenlített, azonban ezt követően az Újváros ellépett 3-1-re. Itt viszont beindult a BVSC támadógépezete. Előbb Európa-bajnoki bronzérmeseink, Leimeter és Gyöngyössy Anikó révén egyenlítettünk, majd Koncz Hanna találatával már a vezetést is sikerült átvenni (4-3). Sajnos a negyed hajrájában Mihók Attila együttese még betalált, így 4-4-es döntetlennel zárult az első nyolc perc.

A folytatásban Farkas Tamara is feliratkozott a góllövők közé, a félidőre viszont Szilágyi Dorottya duplájával fordítottak a vendéglátók (5-6). A harmadik negyedben úgy tűnt szétnyílhat az olló, de 8-5-ös hátrányról is sikerült visszakapaszkodni Gyöngyössy fórból és Mészáros-Farkas Kata akcióból szerzett góljával (7-8).

A zárófelvonásnak 10-8-as dunaújvárosi vezetésről vágtak neki a csapatok és ebben a játékrészben sajnos már csak hazai találatok születtek, így 13-8-ra nyert riválisunk.

„Ha matematikailag nincs is különbség két, ötgólos vereség között, de a játék képében, a meccs alakulásában feltétlenül van. Ezúttal csak a végére nyílt ki a párharc, egészen a 3. negyed végéig kiegyenlített volt a csata. 5-4-nél volt lehetőségünk ellépni, de sajnos nem sikerült. Utána futni kellett az eredmény után, ami mindig több energiát emészt fel és kicsit ennek ittuk meg a levét a végén. Azonban sokkal jobb volt a produktum, mint két és fél hete, ezt a fejlődési görbét kell tovább vinni. Jó, hogy Maci is újra csatasorban van, ő is egyre jobb állapotba kerül. Remélem, mielőbb tudunk majd kompletten is játszani és azt is, hogy játszani is lehet majd…” – értékelt szakosztályunk honlapjának Petrovics Mátyás.

 

BENU Női Magyar Kupa, 10. forduló

DUE-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló Diapolo 13-8 (4-4, 2-1, 4-3, 3-0)

BVSC-Zugló: Tóth – Mészáros-Farkas 1, Takács, Farkas T. 1, Leimeter 3, Kele, Gémes. Csere: Gasparics, Dobos, Koncz 1, Alaksza N., Gyöngyössy 2

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz