Menü

Háromgólos nagy lépés

2018. Március 25
407
Háromgólos nagy lépés

Azt írtuk korábbi beharangozónkban, hogy férfi vízilabdacsapatunk számára az év mérkőzése lesz a Racionet Honvéd elleni hazai rangadó, melyet mindenképpen meg kell nyerniük Szűcs Leventééknek ahhoz, hogy ebben a bajnokságban még fontosabb találkozókat is játszhassanak.

A tegnapi derbi tétje ugyanis a középszakasz hatodik helye volt,
melyen az odavágón elért egygólos győzelmének köszönhetően a Honvéd állt, s melyről mindenképpen le akartuk taszítani ellenfelünket. A bajnoki hatodik a rájátszásban az ötödikkel fog majd megmérkőzni, amely csapat jelen állás szerint a Miskolc lesz, őket pedig nemrég a hazai medencéjükben is sikerült megvernünk. A bajnokság első öt helyezettje pedig jövőre a nemzetközi kupában is részt vehet majd. De ne szaladjunk ennyire előre, mert ehhez előbb egy nagyon fontos lépés várt ránk, a Honvéd legyőzése. A két csapat tegnap teltház előtt mérkőzött meg egymással, és örömmel jelenthetjük ki, hogy Pásztor Matyiék simán nyerték a találkozót.

A meccsen kétszer is sikerült négy góllal vezetnünk a Honvéd ellen, mely előnyből a végére három meg is maradt (10-7 ide), ez pedig azt jelentette, hogy visszavettük ellenfelünktől a hatodik helyet a tabellán. A hátralevő két fordulóban pedig már csak ezt a kétpontos előnyünket kell megőrizni velük szemben. Na, de hogy ne legyen ilyen egyszerű a képlet, a hátralevő két fordulóból az egyik ismét az év mérkőzésének ígérkezik: a középszakasz felsőházi zárófordulójában – április 21-én 17 órakor – ugyanis azt a Miskolcot fogadjuk majd saját medencénkben, amely ellen már idegenben győzni tudtunk, és amely együttessel valószínűleg harcolni fogunk a nemzetközi kupaszereplés jogáért. Márpedig ezt a hét pontig tartó párharcot jó lenne két győzelemmel és hat-nullával kezdenünk, melyhez mindenképpen győznünk kell majd a borsodiak ellen

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz