Menü

Helytálltak vízilabdázóink az Euroligában

2021. Február 06
226
Helytálltak vízilabdázóink az Euroligában

Bár mindkét mérkőzésén kikapott a BVSC-Zugló a női vízilabda Euroliga-selejtező pénteki napján, ennek ellenére fiatal csapatunk megszorongatta Európa topcsapatait. A helyszínről vezetőedzőnk értékelt az első nap után!

Európa legjobb csapatai ellen játszhatott bő hat óra alatt pénteken kétszer is női vízilabda együttesünk az Euroliga-selejtezőjében. A Róma melletti Ostiában buborékrendszerben tartott tornán előbb az Olympiakosztól 11-4-re, majd a Padovától 11-9-re kapott ki a BVSC-Zugló, azonban utóbbi meccsen a harmadik negyed közepéig a mieink vezettek, a hajrában viszont a fáradtság érződött a társaságon, hiszen nagyon rövid idő alatt kellet két komoly meccset játszaniuk a lányoknak.

„Egy furcsa kettősérzés van bennem, mert továbbra sem értem, hogy fordulhat elő egy rangos nemzetközi kupában, hogy a csapatok egy nap két mérkőzésre vannak kényszerítve. Alapból ez nem lenne gond, mert a riválisok is hasonló helyzetben voltak eredetileg, de a Nice kizárásával ez megváltozott és így az esélyegyenlőség nem létezett. Este a Roma is úgy verte meg az Olympiakoszt, hogy a görögök elfáradtak. Remélem, ebben a későbbiekben lesz változás, mert elfogadhatatlan, hogy egyik csapat egy, a másik pedig két meccset játszik egy nap” – nyilatkozta honlapunknak Petrovics Mátyás.

Vezetőedzőnk kiemelte, hogy a csoport legfiatalabb kerete a miénk, amelyben több utánpótláskorú játékos is szerepet kap. Erre pedig nagyon büszkék lehetünk. Ma este pedig a házigazda Roma ellen zárják a mieink a tornát.

„A rómaiak erős csapatnak tűntek alapvetően is. Láttam róluk videókat már előtte is, tehát készültem belőlük, mivel ők voltak úgymond az ismeretlenek számomra. Aztán kiderült, hogy még erősebbek, mint amilyennek a videókban látszódtak. Nagyon akaratos, erőszakos és kemény csapat. A szó minden értelmében hazai pályán játszanak, ennek minden előnyét élvezték tegnap a görögök ellen is. Szerintem sokak meglepetésére verték meg az Olympiakoszt. Azt mondtam a lányoknak, hogy olyan szituációk fognak előfordulni majd a mérkőzésen, amelyekben nekünk fejlődni kell. Ha ezeket tudjuk kontrollálni, és meg tudjuk oldani, akkor elégedett leszek, mert ezekből tudunk majd otthon továbblépni.”

Mivel a Nizzát kizárták, így vasárnap már nem lesz mérkőzése a BVSC-nek, a csapat ezért a Roma elleni találkozó után útra is kel.

Sok sikert és jó utat kívánunk majd! Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz