Menü

Hibátlan leány utánpótlásunk

2020. Augusztus 18
528
Hibátlan leány utánpótlásunk

Remek eredményeket értek el eddig a nyári vízilabda kupákon leány utánpótlás csapataink. Mindhárom korosztályban csoportelsőként jutott tovább a BVSC-Zugló a négyes döntőkbe!

Fiú utánpótlásunk után leány csapataink is jól szerepeltek eddig a nyári tornákon. A csoportkörök a hétvégén zárultak, ahonnan az első helyen kvalifikáltak a mieink a sorozatok négyes döntőibe. A gyermek korosztály 16-7-re múlta felül az OSC-t a Szőnyi úton, míg Egerben 21-6-ra nyertek Czigány Károly tanítványai az Ernst Ágnes Leány Gyermek Kupában.

„Azt kértem a lányoktól, hogy legyen minél több labdaszerzés és abból gyors akciók. Úgy érzem, ez elég jól sikerült. Van még min csiszolni (emberelőny, helyzetkihasználás), de ez most még rendben is van így a tábor 5. hete után. Sokat kell még dolgoznunk és fogunk is! Remélem a sérültjeink mihamarabb felépülnek, hogy teljes csapattal tudjunk készülni”értékelt az OSC elleni meccs után a még játékosként is aktív edzőnk.

Az Ördög Éva Leány Serdülő Kupában nagyszerű védekezéssel sikerült kevés gólon tartani az OSC-t Mészáros Vanda együttesének, akik végül 11-5-re diadalmaskodtak hazai medencében, bár előtte Egerben is jól zárt a védelem a 11-4-gyel záruló siker során.

„A mérkőzés célja a nyári kupa négyes döntőjébe kerülés volt. Az OSC-vel bármikor és bármilyen formában játszunk, nehézkes a saját akaratunkat érvényesíteni. Ennek ellenére, az első negyed nagyon meggyőző volt számomra, talán túlságosan is, mert onnantól kezdve jött az, amire számítottam és három negyed alatt nem sikerült meglőnünk az első nyolc perc góljainak számát. Pozitív, hogy az utolsó 2 percig 3 gólon tartottuk ellenfelünket, jó védekezéssel és Tamara kimagasló teljesítményével a kapuban. A támadásainkban olykor kialakult káoszt meg kell szüntetnünk, fegyelmezettebbnek kell lennünk és türelmesebben végig játszani támadóidőnket” – nyilatkozta Mészáros Vanda szakosztályunk honlapjának.

Az ifik sem akartak kimaradni a sorból. Bár Egerben végül szoros meccsen harcolták ki Petrovics Mátyás tanítványai a 12-11-es sikert, otthon az OSC ellen magabiztosan nyertek a lányok 16-7-re, így bejutottak a Sipos Edit Leány Ifjúsági Kupa négyes döntőjébe.

„A meccs tétje az volt, hogy továbbjuthatunk a final fourba és két jó meccset játszhatunk majd a felkészülésünk végén. Ennek megfelelő hozzáállással és pontossággal kezdtünk és játszottunk a félidőig. Jól működött az új játékrendszerünk, nagyon tetszetősen pólóztak a lányok. Ezen az úton kell haladni tovább. Dobos Csenge is végre bemutatkozott nálunk, sok sikert kívánok neki kék-sárgában! Sérültjeinket is várjuk vissza a vízbe és akkor hamarosan majd kompletten is játszhatunk”mondta vezetőedzőnk.

Gratulálunk csapataink teljesítményéhez és sok sikert kívánunk nekik a négyes döntők során is! Hajrá BVSC!

 

Fotó: Facebook / BVSC-Zugló Vízilabda Szakosztály

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz