Menü

HIVATALOS KÖZLEMÉNY

2020. Május 11
HIVATALOS KÖZLEMÉNY

A BVSC-Zugló hivatalos közleménye szakosztályaink felnőtt sportolóinak edzéslehetőségeiről, valamint az utánpótlás foglalkozások megkezdéséről.

Ahogy múlt hétfői közleményünkben beszámoltunk róla, az április 30-án kiadott és május 4-től hatályba lépett, a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről szóló 170/2020 (IV.30.) Kormányrendelet lehetővé teszi Magyarország egész területén a sportegyesületek által szervezett edzéseket.

Egyelőre csak felnőtt sportolóink kezdhették meg a múlt héten a közös edzéseket létesítményeinkben, a szigorú higiéniai előírások, a kötelező távolságtartás (1,5-2 méter), valamint a létszámkorlátok (szabadtéren 500, míg beltéren 100 fő a megengedett) betartásával. A napokban minden szakosztály kidolgozta a felnőtt edzések újrakezdésének feltételeit, amelyeket a honlapon található aloldalakon lehet majd megtalálni.

A rendelkezések tekintetében lehetnek sportágspecifikus szabályok, mivel az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott információk alapján a szakosztályok a szakszövetségek által kiadott szabályzat szerint járnak el. Előfordulhatnak olyan sportágak, ahol a hazai szövetségek még nem határozták meg ezeket az irányelveket.

Ami az utánpótlást illeti, az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott egyeztetéseket követően, a napokban az utánpótlás foglalkozások is megkezdődhetnek majd. Természetesen itt is a szigorú előírások betartása mellett! Ennek fontos feltétele minden gyermek esetében egy, a szülők által aláírt dokumentum megküldése, amiben nyilatkoznak arról, hogy gyermekük nem koronavírusos és egyben hozzájárulásukat adják az edzéseken való részvételhez.

Itt is érvényes, hogy minden szakosztály maga dönti el, hogy megkezdi-e az utánpótlásedzéseket.

Minden további információért keressék szakosztályainkat a honlapunkon található elérhetőségeken.

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC-Zugló!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz