Menü

Hosszú távú szerződést kötött Pusztai Liza a BVSC-vel

2019. Június 13
633
Hosszú távú szerződést kötött Pusztai Liza a BVSC-vel

Pusztai Liza ifjúsági olimpiai bajnok és felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes kardvívó 2024-ig szóló szerződést írt alá a BVSC-Zuglóval. A klub szeretné a legbiztosabb hátteret megteremteni a sportolónak az olimpiai felkészüléshez.

Fiatal kora ellenére Pusztai Liza eredményei már most önmagáért beszélnek, amelyek kiemelkedőek a hazai vívótörténelemben. Bár alig múlt 18 éves, két évvel ezelőtt minden idők legfiatalabb magyar vívójaként szerzett érmet felnőtt világversenyen. Tbilisziben bronzérmes lett az Európa-bajnokságon. Az utánpótlás korosztályban tulajdonképpen mindent megnyert, amit lehetett és a felnőttek között is további érmeket szerzett már Grand Prix-n és Világkupán is.

 „Készülünk az olimpiára és ilyenkor áttekintjük legjobb sportolóink szerződését, ahogy volt korábban az úszóknál is. Viszont olyan versenyzőnk is akad, aki annyira fiatal, hogy még nem is tudtunk vele szerződést kötni korábban. Ráadásul Pusztai Liza amellett, hogy legjobb magyarként a világranglista élmezőnyében van, saját nevelésű sportolónk is. Mivel Liza elérte a 18. életévét, így egy olyan komoly szerződést tudunk vele aláírni, amivel a jövőjét szeretnénk biztosítani. Ez egy hosszú távú szerződés, ami a 2024-es olimpiáig szól. Mivel Liza még tanul, így ez egy tanulmányi szerződés is. A legbiztosabb hátteret szeretnénk biztosítani számára. Reményeink szerint már Tokióban is ott lesz majd” – bizakodott Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

Pusztai Liza a BVSC színeiben kezdett el vívni, így számára is nagy megtiszteltetés, hogy hosszú távon a klub kötelékében maradhat.

„Nagyon örülök, hogy 2024-ig a BVSC-t képviselhetem. Sok szép emlék köt ide, hiszen itt tanultam meg vívni. Bízom benne, hogy még két olimpián képviselhetem a klubot” – árulta el Pusztai Liza.

A sportoló edzői Bódy István és Bódy Benjámin, valamint a BVSC-Zugló Vívószakosztályának is komoly megtiszteltetés, hogy a fiatal tehetség profi szerződést írt alá a klubbal.

„A vívószakosztályunk életében ez az első profi és tanulmányi szerződés, ami nagy megtiszteltetés számunkra. Egészen kicsi volt Liza, amikor elkezdett itt vívni. Mindig kérdezte, hogy mit csináljon és egyszer azt mondtam neki, hogy ott egy sisak a bordásfalnál és azt püfölje. Aztán elmentem egy megbeszélésre, de utána egy órával is ezt csinálta. Nagyon szorgalmas volt” – nyilatkozta Bódy István mesteredző.

Pusztai Lizára a következő héten Európa-bajnokság, majd júliusban a budapesti világbajnokság vár.

„Szombaton utazunk az Európa-bajnokságra Düsseldorfba. Nagyon szeretném, hogy jól vívjak, mert ez már beleszámít az olimpiai kvalifikációba. Elsősorban az a célom, hogy jól vívjak, de ha a két évvel ezelőtti bronzérmet meg tudnám ismételni, akkor annak nagyon örülnék” – bizakodott a fiatal tehetség.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz