Menü

Idegenbeli győzelmek vízilabdázóinktól

2020. Október 18
333
Idegenbeli győzelmek vízilabdázóinktól

Remekül zárultak a fővárosi rangadók vízilabdázóink számára, hiszen a férfiak az UVSE, míg a nők a III. Kerületi TVE otthonából vitték el a három pontot magabiztos játékkal. A következő fordulókban már nehezebb ellenfelek várnak majd a mieinkre.

Az UVSE fiatal csapata már több esélyesebb rivális ellen meglepetést okozott a bajnokságban, így hiába nyert jó játékkal Egerben a BVSC szerdán, nem mehettek biztosra Szűcs Levente tanítványai a Komjádi Uszodában sem. A találkozó eleje Pásztor Mátyás és Molnár Erik gólváltásairól szólt, de a negyed végén fiatal játékosunk, Batizi Benedek is betalált, így alakult ki a 3-3-as részeredmény.

A második nyolc perc során viszont összeállt csapatunk védelme, elől pedig továbbra is termelték a gólokat a mieink, így a félidőben már 8-4-re vezettünk. Bő két perccel a harmadik negyed vége előtt 9-7-re felzárkózott az UVSE, azonban másfél perc alatt háromszor is betalált a BVSC, így a zárófelvonást 12-7-es állásról várhatták a felek.

Gyárfás Tamás góljával aztán már hat volt a különbség és bár a hazaiak zárkóztak a hajrában, csapatunk megérdemelt, 13-10-es sikernek örülhetett a találkozó végén.

„Szerencsére izgulnunk nem kellett a 3 pont miatt, de ez csak a mai napra volt igaz, úgy ahogy az UVSE megvert nagy csapatokat már, továbbra is meg fog, szóval én ezt egy értékes 3 pontnak ítélem meg. Batizi Benedeket emelném ki a mai nap, egyrészt háromszor is betalált, illetve szeretem, ha egy nálunk játszó fiatal egy ilyen mérkőzésen a saját korosztálya ellen kitűnik. Tetszett a fiúk hozzáállása, olyan, mintha egy szinttel magasabbra léptünk volna. Persze mindig van feljebb, de most egy kicsit újra kell töltődni, mert augusztus óta nem volt pihenő. Van két hetünk, hogy jöjjön az OSC, természetesen őket is meg akarjuk verni” – nyilatkozta vezetőedzőnk, szakosztályunk honlapjának.

Férfi vízilabda OB I, 10. forduló

UVSE Hunguest Hotels–BVSC-Zugló-MKB-Euroleasing 10-13 (3-3, 1-5, 3-4, 3-1)

BVSC-Zugló: Szakonyi – Ágh, Mészáros Csaba, Gyárfás 1, Pásztor 3, Sugár 1, Nagy 2. Csere: Czigány, Csapó 2, Irmes 1, Batizi 3, Kovács, Mészáros Mátyás

 

A nőkre is idegenbeli meccs várt, pár kilométerrel odébb, a III. Kerületi TVE vendégeként. A Magyar Kupában nagy küzdelemben sikerült bezsebelni a győzelmet, így ezúttal sem számíthattunk könnyed győzelemre. Ennek megfelelően a találkozó elején a hazaiak szereztek vezetést, de Leimeter Dóra hamar egyenlített, majd Farkas Tamara révén már nálunk volt az előny. Az első negyedben Gémes Alexa is betalált, így 3-2-re vezetett együttesünk.

A férfiakhoz hasonlóan, a nőknek is a második negyedben sikerült szétnyitniuk azt a bizonyos ollót, így Kele Nikolett duplájának is köszönhetően, a félidőben már 6-3 állt az eredményjelzőn. Sőt, a folytatásban már 9-3 is volt az állás. Bár a zárófelvonás elején négy gólra zárkózott a Kerület (10-6), de hamar visszaállt a hatgólos különbség. Végül egy másodperccel a vége előtt kapott találattal 13-8 lett a végeredmény, így a BVSC örülhetett a magabiztos sikernek.

„A múlt hétvégén nem voltam elégedett. Szerintem a játékosaim sem. De tudom, hogy kellenek ilyen „élmények”, mert ebből lehet előrelépni. Az egész héten ennek szellemében dolgoztunk, ma pedig ennek megfelelően játszottunk. Továbbra is a kötelező győzelmek időszakában vagyunk, de már egy másik szinten. Ezt végig koncentráltan hoztuk, jó csapatmunkával és remek egyéni teljesítményekkel”értékelt Petrovics Mátyás, akit jó játékkal lepett meg a csapat, hiszen vezetőedzőnk ma ünnepli születésnapját. Ezúton is Isten éltesse őt!

A női együttes legközelebb jövő szombaton az Egert fogadja a Szőnyi úton.

Gratulálunk csapatainknak! Hajrá BVSC!

 

Női vízilabda OB I, 4. forduló

III. Kerületi TVE–BVSC-Zugló Diapolo 8-13 (2-3, 1-3, 2-4, 3-3)

BVSC-Zugló: Tóth (Doroszlai) – Mészáros-Farkas, Takács, Farkas T. 3, Leimeter 4, Kele 3, Gémes 3. Csere: Fekete, Alaksza D., Mihály, Hnatyszyn, Alaksza N., Gyöngyössy

 

Fotó: Facebook / MVLSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz