Menü

Idén is az országos hatos döntő a cél

2019. Szeptember 11
1378
Idén is az országos hatos döntő a cél

A felnőtt és U19-es korosztályok után következzenek a fiatalabbak, röplabda együtteseinket bemutató sorozatunkban. Péter Krisztinát ezúttal nem elsősorban szakosztályvezetői, hanem edzői minőségében faggattuk.

 

Melyik csapatok tartoznak majd hozzád ebben a szezonban?

Az U15-ös és U17-es csapatot irányítom majd.

 

Hamarosan kezdődnek a bajnokságok, hogy telt eddig a felkészülésetek?

Időben kezdtük el a korosztályokkal az edzéseket. Az U17-es csapatunknak szeptember végén kezdődik a bajnokság, míg az U15-ösökre október közepén vár az első megmérettetés. A tavalyi évben ezzel a két gárdával bejutottunk az országos hatos döntőbe, ahol a legjobb I. osztályú csapatok szerepelnek. Az idei évet is nagy reményekkel várjuk, szeretnénk, ha mindkét korosztály továbbra is a hat legjobb magyar csapat között lenne.

 

Milyen típusú edzőként jellemeznéd magad?

Az U15 és U17-es korosztály már a kezdetektől nálam volt, de az U11-től az NB II-es csapatig mindenkivel dolgoztam együtt. Sokan nálam kezdték, így például az U15-ös együttes is eléggé ismer már és tudják, hogy mik a követelmények, mit várok el edzésen, vagy éppen, hogy milyen hangulatban vagyok. Szerencsére nagyon jól működik a lányokkal a közös munka. Amit én elvárok, ugyanazt képviselik az edzőkollégáim is. Mivel a kicsikből egyszer nagyobbak lesznek, az egész szakosztályunk úgy van felépítve, hogy mindenki ugyanazt a mentalitáselméletet, röplabdástaktikát tanulja és használja.

 

 

Mennyire nehéz összeegyeztetni a szakosztályvezetői és az edzői teendőidet?

Ezt már azért megszoktam. Ebben az évben fordul elő először, hogy két elsőosztályú korosztályt is viszek. A délelőttök a szakosztályvezetésről szolnak, a délutánok pedig az utánpótlásedzésekről. Az U17-es korosztály nagy része Halmai Krisztiánnál edz. Ők az U19-es másik csapat és mindig az országos versenyek előtt lesz kiegészítve az én U15-ös lányaimmal az U17-es bajnokságra. Igazából már annyira megszoktam ezt a kettős terhelést, hogy már nem okoz gondot. Ha éppen nem edzést tartok délután, akkor pedig a többi korosztályt is meg szoktam nézni és segítem a munkát. Az NB II-es csapatnál, valamint többnyire minden korcsoportnál főleg az irányító, felkészítő edzéseken és az egyéni képzéseken szoktam még részt venni. Ezeken kívül pedig a szülőkkel való kapcsolattartást az egész szakosztályban, az edzők mellett továbbra is fontosnak tartom.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz