Menü

Isten éltesse, Misi bácsi!

2017. Július 04
418
Isten éltesse, Misi bácsi!

A mai napon nyolcvan esztendős az elmúlt évszázad egyik legjobb férfi röplabdázója, Tatár Mihály, aki nemcsak a felesége, Tatár Mihályné Quintz-Kékessy Éva révén kötődik a klubunkhoz, hanem edzőként is beírta magát a klub történetébe.

Női röplabdacsapatunk az ő irányításával érte el eddigi egyik legnagyobb sikerét, és lett 1992-ben a harmadik az NB I-es röplabda-bajnokságban.

A Tatár házaspár a magyar sportéletben is kuriózumnak számít. Quintz-Kékessy Éva ugyanis 88-szoros válogatott röplabdázó volt, aki ráadásul egész életét klubunknál töltötte. A pályafutása a Teleki Blanka Gimnáziumban kezdődött, majd a Szőnyi úton lett NB I-es és válogatott játékos. Aktív sportpályafutását befejezve előbb klubunknál szakosztályvezető, majd pénzügyi csoportvezető és főkönyvelő lett. Egészen a szakosztály megszűnéséig a klub alkalmazásában állt. Amire nagyon büszke lehet, hogy a BVSC mindig is NB I-es klub volt, amely történetének egyik legjobb eredményét érte el 1992-ben.

Az Európa-bajnoki ezüst, olimpiai és világbajnoki hatodik helyezésekkel rendelkező Tatár Mihály edzőként is kiváló eredményeket ért el. Több csapatnál is dolgozott, az Egerrel például két bajnoki címet is szerzett. Volt a női csapat, illetve az ülő röplabda-válogatott vezetője is. Egy olyan legenda volt ő, amely a magyar röplabdasportban csak nagyon kevés – sokak szerint mindössze három, Kotsis Attiláné, Buzek László és ő – van. A szakma szerint, ha Tatár és Buzek egy korosztály lett volna, akkor a férfi röplabda-válogatott is olimpiai bajnokságot nyert volna. Nem így történt, mi azonban ennek ellenére is büszkék vagyunk a teljesítményére, büszkék vagyunk arra, amit ő és a felesége a klubunkért tettek, és szeretnénk az ünnepeltnek születésnapja alkalmából nagyon sok boldogságot kívánni. Isten éltesse, Misi bácsi!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz