Menü

Itthon is győzelemmel kezdtünk

2019. Szeptember 08
930
Itthon is győzelemmel kezdtünk

A hétközi nyitóforduló után hazai medencében is nyerni tudtak férfi vízilabdázóink. Szűcs Levente együttese az Eger ellen bravúrpontot szerző Szentest győzte le 12-7-re.

Férfi vízilabdázóink első hazai mérkőzése a szezonban dupla ünneppel kezdődött, hiszen Csapó Miklós a 200., Kovács Péter pedig a 250. OB I-es bajnoki meccsére készült. Ennek apropóján köszöntötte szakosztályunk két játékosunkat. Szerencsére az ünnep aztán a vízben is folytatódott, a közel 300 néző nagy örömére.

Szabó Bendegúz egy emberelőnyből szerzett találattal adta meg az alaphangot a találkozóhoz. A negyed derekán Csapó góllal ünnepelte jubileumát, amihez még egyet hozzátett, így 3-1-ről várhattuk a folytatást.

A második nyolc perc Györke Zsolt bravúrjával indult, majd másik jubilálónk, Kovács is betalált. Bár nehéz találkozóra számíthattunk, hiszen egy hete a Magyar Kupában döntetlent játszottunk a szentesiekkel, ráadásul ellenfelünk az 1. fordulóban meglepetésre ikszelt az Egerrel, ezen a napon viszont úgy tűnt a mieink bírják jobban a tempót. Ezt az eredményjelző is mutatta, hiszen a félidőben 8-3-ra vezettek Szűcs Levente tanítványai, a hajrában Pásztor Mátyás klasszisgóljával.

A harmadik negyedben kétszer is hat volt már a két csapat közötti különbség és érződött, hogy ezúttal nem lesz a vendégekben annyi erő, hogy megközelítsék csapatunkat. Végül 12-7-renyert a BVSC, így két forduló után két győzelemmel állunk az OB I-ben.

„A szombathelyi meccsen az energiafelhasználás szerintem 100 százalékos volt, ezen a mai találkozón a végén látszott, hogy elég egy 80 százalék energiabefektetés is. Taktikailag viszont még nagyon messze vagyunk ettől a 100 százaléktól. Azonban most az a feladatunk, hogy meccsről meccsre épüljünk, és annak örülök, hogy ezen az úton jól haladunk” – nyilatkozta honlapunknak Szűcs Levente.

„A következő meccsünkig készülhetünk a Volgográd és a Mladost Zagreb ellen. Ezek a csapatok a mi szintünkön különösen jó ellenfeleknek számítanak. Itt majd kapnak a játékosok fizikális terhelést is az ellenféltől, továbbá tanulni is tudunk tőlük, úgyhogy ez lesz a felkészülésnek a legfőbb kulcsa” – árulta el a következő másfél hét programját vezetőedzőnk a Vasas elleni szeptember 18-i rangadóig.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz