Menü

Jaki bajnoki címmel búcsúzott Ausztriától

2017. Május 22
1053
Jaki bajnoki címmel búcsúzott Ausztriától

Korábbi kiváló játékosunkat, az ötszörös korosztályos Európa-bajnok, olimpikon, sokszoros magyar bajnok asztaliteniszezőt, Jakab Jánost jelenlegi klubjánál, az osztrák UTTC-Stockerau-nál az elmúlt hétvégén repülni tanították.

Jaki kénytelen volt hosszabb időt a levegőben tölteni, miután legyőzte a világ egyik legjobb pingpongosát, a kínai Wang Jinjun-t. Mindez történt az osztrák csapatbajnokság döntőjében, melynek abszolút esélyese a világ top 20 játékosa között is szereplő kínaival felálló Wels csapata volt. Ám, Jakiék ezt másképpen gondolták, és főleg a mi játékosunknak köszönhetően 3-3-ra mentették a találkozót. A bajnoki címet azonban el kellett dönteni, így következett a szétlövés. A két csapat egy-egy kijelölt játékosa egy öt poénig tartó mérkőzést vívott egymás ellen. A welsiek Wangot, a stockerauiak pedig Jakit jelölték. Edzőnk, mert Jakab János egy ideje már nálunk edzősködik, eddigi pályafutása során még sosem győzte le kínai ellenfelét, és mikor, ha nem most szakított ezzel a rossz hagyománnyal. A minimeccset ugyanis 5-2-re Jaki, a bajnokságot pedig az UTTC-Stockearu nyerte, amely diadalra már 14 éve vártak az osztrákok. Nem csoda, hogy Jakit jó néhányszor a levegőbe dobták!

Jakab János aranyéremmel búcsúzott a sógoroktól, jövőre ugyanis visszatér nevelőklubjához, és a mi színeinkben folytatja a pályafutását.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz